NAROD JE POMISLIO DA JE SMAK SVIJETA: Veliko nevrijeme u Zenici, vjetar polomio drveće…

Snažan vjetar na području Zenice polomio je drveće na više lokaliteta u gradu i napravio je veću materijalnu štetu.

Prema informaciji iz dežurne policijske službe MUP-a ZDK, u Fakultetskoj ulici oštećena su dva automobila, a na više lokaliteta su polomljena stabla. Srećom nema povrijeđenih osoba.

Za sada nema dojava o štetama na prigradskom području Zenice i drugim gradovima Zeničko-dobojskog kantona.

Prognoza za nedjelju, ponedjeljak, utorak i srijedu…

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako navode, očekuju nas ugodne temperature zraka.

U nastavku je vremenska prognoza za nedjelju, ponedjeljak, ponedjeljak, utorak i srijedu.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i slabim pljuskovima. Padavine nisu obilne. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na zapad i sjeverozapad. Jači vjetar na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Krajem dana vjetar ponovo mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano sa malom do umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 21°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne. Od sredine dana povećanje oblačnosti. Krajem dana malo kiše može pasti u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura većinom zraka između 17 i 22°C.

N1