NAPIŠI TREBA LI PO TEBI U ZATVOR ZBOG OVOGA: Muškarac napadnut u svojoj kući ubio napadača…

Mladić P. K. (27) ubijen je sinoć oko 20.30 sati u novosadskom naselju Salajka, pošto je prethodno nožem izbo A. R. (39) u njegovoj kući, nakon čega je povrijeđeni dohvatio pištolj i pucao u napadača.

Do pucnjave je došlo oko 20.30 sati, a P. K. upao je u kuću i nožem ubo A. R, koji je zatim uzeo pištolj i upucao ga na mjestu događaja, nezvanično saznaje Blic.

Kako je potvrđeno u Hitnoj pomoći, njihove dvije ekipe intervenisale su sinoć na mjestu pucnjave. Ljekari su samo mogli da konstatuju smrt mladića koji je upucan, dok je povrijeđeni A. R. sa višestrukim ubodnim ranama, ali u svjesnom stanju, prevezen u Klinički centar Vojvodine.

Jake snage policije blokirale su Ulicu Đorđa Žličića u kojoj je došlo do vatrenog obračuna radi obavljanja uviđaja na mjestu događaja.

Kako se može čuti od šokiranih komšija, ubijeni mladić najvjerovatnije je pokušao da opljačka kuću, pri čemu ga je A. R. zatekao, a nakon toga je uslijedio krvavi obračun. Međutim, kako Blic saznaje, ubistvu nije prethodio pokušaj pljačke, a ubijeni i ubica od ranije su se poznavali i imali su neraščišćene račune.

Komšije u čudu gledaju na ovaj događaj, navodeći da je u pitanju miran kraj, a da je stanica policije samo stotinak metara udaljena od kuće u kojoj se odigrao obračun.

Jake snage policije blokirale su Ulicu Đorđa Žličića u kojoj je došlo do vatrenog obračuna radi obavljanja uviđaja na mjestu događaja. Kako se može čuti od šokiranih komšija, ubijeni mladić najvjerovatnije je pokušao da opljačka kuću, pri čemu ga je A. R. zatekao, a nakon toga je uslijedio krvavi obračun. Međutim, kako Blic saznaje, ubistvu nije prethodio pokušaj pljačke, a ubijeni i ubica od ranije su se poznavali i imali su neraščišćene račune.

faktor.ba