NAPIŠI ŠTA MISLIŠ O OVOME: Predsjednik Srbije, mrtav-hladan, slagao da je iz BiH od njega traženo da uhapsi Dodika…

Prema onome što je portal “Slobodna Bosna” uspio doznati od nadležnih pravosudnih institucija u BiH, predsjednik Srbije je potpuno izmislio navodni zahtjev za privođenje Milorada Dodika, jer takvog zahtjeva nikada nije bilo, pa ni prije godinu dana, kako je “precizirao” Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući sinoć u emisiji “Ćirilica” televizije “Happy” otkrio je da se od njega iz Bosne i Hercegovine tražilo da uhapsi Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske.

“Bio je zvaničan stav za privođenje predsjednika Republike Srpske prije godinu dana. Zamislite, da Srbija privodi predsjednika Republike Srpske?!”, kazao je Vučić i nastavio: “Jeste li vi normalni?! Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada pravljena.

Da ne puštamo naš narod da uđe u Srbiju, da ne damo našem narodu koji hoće da ide u Srpsku i u BiH da pređe granice. Takvo nešto se nikada neće dogoditi.”

Prema onome što je portal “Slobodna Bosna” uspio doznati od nadležnih pravosudnih institucija u BiH, predsjednik Srbije je potpuno izmislio navodni zahtjev za privođenje Milirada Dodika, jer takvog zahtjeva nikada nije bilo, pa ni prije godinu dana, kako je “precizirao” Aleksandar Vučić.

Ono što pravosudne institucije BiH jesu tražile od kolega i partnerskih institucija iz Srbije, bila je međunarodna pravna pomoć u istrazi oko financiranja izgradnje vile Milorada Dodika u Beogradu.

Javnosti je dobro poznato da je Tužilaštvo BiH u sklopu istrage oko propale “Pavlović banke” istraživalo i kredit koji je od te banke dobio Dodik za izgradnju begradske vile.

Zbog toga se i obratilo klegama u Srbiji da pomognu u raspetljavanju ovog slučaja kriminala u kojeg je bio involviran Dodik.

Kako je rečeno za “SB”, iz Srbije nikada nije stigao nikakav odgovor u vezi sa informacijama koje su tražene, a u vezi sa ovim slučajem. S druge strane, tvrdi naš izvor iz pravosuđa, Bosna i Hercegovina redovno i na vrijeme odgovara na sve zahtjeve koje su u sklopu međunarodne pravne pomoći stizale iz Srbije.

Dakle, sve što je Aleksandar Vučić “otkrio” o zahtjevima iz BiH da Srbija uhapsi Dodika potpuna je laž, bez zrnca istine. Uostalom, da je postojao osnov za Dodikovo hapšenje, to se moglo obaviti u Bosni i Hercegovini, gdje je Dodik u nekoliko navrata bio saslušavan u različitim istragama koje je vodilo Tužilaštvo BiH.

Slobodna Bosna