NAPIŠI ŠTA MISLIŠ O OVOM: Danis Tanović se aktivno uključuje u politiku kao kandidat na izborima u oktobru…

Osnivač Naše stranke Danis Tanović aktivno će se uključiti u politiku kao kandidat na predstojećim izborima.

Tu informaciju potvrdio je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović gostujući na FACE televiziji. Tanović će biti jedan od kandidata, kako je Kojović kazao na nivou koji sam Tanović izabere.

Pretpostavlja se da će bh. reditelj i dobitnik Oscara biti kandidat za državni parlament i možda tako postati prvi član Naše stranke koji će biti izabran u najviši zakonodavni organ BiH.

Kojović je kazao da je Tanović poručio da on ne bi bio dobar kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali se opredijelio da ide na jednu od listi.

Tanović je osnivanje Naše stranke objasnio definicijom “da bi spriječio širenje nacionalizma i korupcije.”

Njegovo viđenje unutrašnjeg uređenja BiH ogleda se u tome da se ukinu entiteti, uvede progresivno oporezivanje te obavezno glasanje za sve punoljetne građane.

Danis Tanović ranije je bio zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Kojović najavio: Naša stranka će imati kandidata za Predsjedništvo, završio Harvard, radio u UN-u

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović gostujući na FACE televiziji kazao je da će Naša stranka imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali ime nije želio otkriti.

“Imat ćemo kandidata za člana Predsjedništva BiH. To je osoba koja je jedna sasvim druga BiH. To je jedan izuzetan Bosanac i Hercegovac, koji posao u Predsjedništvu ne gleda kao boks meč gdje svoje protivnike tučete. To je čovjek koji će BiH odvesti u centar evropskih institucija i Parizu, i Londonu, i Bijeloj kući. To je jedan čovjek koji je svjetski a naš, koji govori četiri ili pet jezika”, kazao je Kojović.

Ništa više od toga predsjednik Naše stranke nije želio otkriti, uz opasku da je to kandidat koji je rođen u Sarajevu, završio Harvard i radio ozbiljne poslove u Ujedinjenim nacijama.

Radi se o kandidatu koji će najvjerovatnije ući u trku za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Na osnovu tih šturih informacija koje je Kojović iznio uz opis CV, to u velikoj mjeri odgovara Boriši Falataru, koji živi u Parizu, završio je Harvard i radio u UN-u, a rođen je u Sarajevu.

Klix