NAPIŠI ŠTA MISLIŠ JE LI OVO ISKRENO: Pogledajte zbog koga je Vučić danas ZAPLAKAO pred novinarima…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je prije podne u manastir Banjska, gdje ga je, na početku cjelodnevnog boravka na Kosovu, dočekao veliki broj građana i sveštenstvo manastira s vladikom Teodosijem…

Tu su i svi predsjednici opština sa sjevera Kosova, kao i predstavnici Srpske liste, izuzev gradonačelnika Kosovske Mitrovice Gorana Rakića, koji predsjednika dočekuje u tom gradu.

„Srbi moraju da ostanu i opstanu na Kosovu i Metohiji, a država Srbija da nastavi da pomaže. Došao sam i da razgovaramo o bezbednosti Srba.

Došao sam da poručim Albancima da Srbija ne samo da želi mir, već ćemo dati sve od sebe da ga sačuvamo i razmirice rešimo, da obezbedimo trajnost mira i sigurnost za svaku srpsku i albansku porodicu“, poručio je Aleksandar Vučić.

TRENUTAK KADA VUČIĆ PLAČE POGLEDAJTE OD 11:20 MIN.

Brojne novinarske ekipe, jake mjere obezbjeđenja, više stotina okupljenih građana od ranije je u Banskoj.
Nakon Ivanovićevog ubistva na sjeveru Kosova prisutne su povećane tenzije. U Kosovskoj Mitrovici upadljva je tišina, dok je ubistvo Olivera Ivanovića i četvrti dan glavna tema.

„Mi ćemo razmenjivati informacije. Ali ćemo da sačekamo ne priče za novine, već konačne rezultate istrage, ako se to ne desi onda će nam mnoge stvari biti jasnije“, rekao je Vučić u manastiru Banjska.

Vučić je rekao da ima tri poruke za Srbe: prva je da moraju opstati i ostati na Kosovu, druga da je došao da razgovaraju o tome ko može da im garantuje bezbjednost i treća da se vlast Srbije mora obračunati sa kriminalom i korupcijom u sopstvenim redovima.

Zamjenik komandanta Kosovske policije Besim Hoti rekao je juče da će povodom Vučićevog dolaska biti preduzete određene mjere, ali ništa izvan, kako je rekao, uobičajenog protokola za posjete stranih državnika.

Slobodna Bosna/Al Jazeera