NAPIŠI ŠTA BI MU TI URADIO: Vlasnik kuće u Sarajevu uhvatio lopova na djelu…

Sarajevska policija uhapsila je jučer tridesettrogodišnjeg Mirsada S. zbog pokušaja krađe, a zahvaljujući vlasniku kuće koju je namjeravao opljačkati.

Kako saznajemo, policija je jučer, oko tri sata popodne, dobila dojavu da je u toku provalna krađa u kuću D. V. iz Sarajeva koja se nalazi u starogradskoj ulici Velika Berkuša. Patrola je odmah izašla na mjesto događaja te su tamo zatekli nepoznatog lopova kojeg je vlasnik kuće uhvatio na djelu i zadržao do dolaska policije.

Provjerama je utvrđeno da se radi Mirsadu S. te je on odmah uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti osumnjičenog.

Pas lutalica ugrizao dječaka, napadnuta i trudnica

Pas iz čopora lutalica koji danima tumaraju ulicama Kotor-Varoša ugrizao je sinoć 14-godišnjeg dječaka G. Č. iz naselja Bregovi.

Dječak je napadnut kod Osnovne škole “Sveti Sava” u momentu kada je krenuo na trening, a pas ga je ugrizao za nogu. Zahvaljujući prisebnosti i snalažljivosti dječak je uspio da se popne na ogradu i da izbjegne teže posljedice.

Lutalice su osim dječaka napale i jednu Kotorvarošanku S. B., ali je uspjela da im u posljednji trenutak umakne.

– Riječ je o trudnici koja je išla na pregled kod ljekara. Psi su jurnuli prema njoj u blizini ambulante “Tešić” i žena je doživjela stres – rekao je očevidac za “Moj Kotor Varoš”.

Čopor pasa koji najčešće luta gradskim jezgrom i naseljem Ripište već danima izaziva nezadovoljstvo građana. Iz Odsjeka za inspekcijske poslove Općine Kotor-Varoš su istakli da će problem ubrzo biti riješen i da su dogovorili sa preduzećem “Java SP” iz Prnjavora da njihovi radnici dođu u grad kako bi zbrinuli pse lutalice.

Faktor.ba