NAPIŠI SAMO JEDNU RIJEČ: Je li ovaj čovjek iz Sarajeva dobro postupio sa LOPOVOM kojeg je uhvatio u svojoj kući…

Pripadnici sarajevske Sedme PU sinoć su uhapsili 33-godišnjeg Mirzu K., nakon što je u mjestu Hadžići kod Ilijaša uhvaćen tokom provale u privatnu kuću.

Njega je na djelu zatekao vlasnik kuće D. M. koji ga je zadržao do dolaska policije koja ga je uhapsila. Pregledom šireg lokaliteta policajci su pronašli i automobil “golf”, za koji je uhapšeni kazao da se njime dovezao zajedno sa B. N. koji je u međuvremenu pobjegao. U pretresu automobila pronađeni su predmeti koji potječu iz ovog krivičnog djela, a osumnjičeni je priveden i zadržan u Jedinici za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

On je i ranije hapšen, ali i osuđivan zbog različitih krivičnih djela. Privođen je nakon pucnjave koja se prije tri godine dogodila u sarajevskom naselju Mihrivode, kada je ranjen 28-godišnji Đanin Dedajić. Osuđivan je na dvije i po godine zbog razbojništva nad trgovcem devizama Ivanom Bebekom, koje se dogodilo na veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine, kao i na dvije godine zbog silovanja djevojke u januaru 2006. godine.

Pripadnici sarajevske Sedme PU sinoć su uhapsili 33-godišnjeg Mirzu K., nakon što je u mjestu Hadžići kod Ilijaša uhvaćen tokom provale u privatnu kuću. Njega je na djelu zatekao vlasnik kuće D. M. koji ga je zadržao do dolaska policije koja ga je uhapsila. Pregledom šireg lokaliteta policajci su pronašli i automobil “golf”, za koji je uhapšeni kazao da se njime dovezao zajedno sa B. N. koji je u međuvremenu pobjegao. U pretresu automobila pronađeni su predmeti koji potječu iz ovog krivičnog djela, a osumnjičeni je priveden i zadržan u Jedinici za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

faktor.ba