NAPIŠI JEDNU RIJEČ – J ELI OVO PRAVDA: Pogledajte koliko će zatvora dobiti fatalna Saška zbog ucjenjivanja svećenika…

Saška Kovačević (23) iz Modriče osuđena je u Osnovnom sudu u Doboju na godinu zatvora zbog ucjenjivanja svećenika I.K. , piše 24sata.hr.

Fatalna Saška svećenika je ucjenjivala pornografskim snimkama. On je njoj i njenim saradnicima ukupno dao 250.000 KM da snimke njegovog seksualnog odnosa s drugom ženom, Danirom S., ne procure u javnost. Na kraju je sve priznao i prijavio istražnim organima.

Presuda je izrečena nakon što se Saška nagodila s Okružnim javnim tužilaštvom u Doboju i potpisala sporazum o priznavanju krivice. Osuđena je zbog počinjenja kaznenih djela ucjene i neovlaštenog fotografiranja.

– Morala se nagoditi, jer joj je to savjetovao njen advokat, kako joj ne bi izrekli veću kaznu, ali ona ima brojne dokaze koji idu njoj u korist koje je spremna javno obznaniti – rekao je Nedjeljko Kovačević Bato, Saškin otac.

Afera koja je potresla Katoličku crkvu u BiH otkrivena je u avgustu prošle godine u okviru akcije “Steroid”. Svećenik se obratio istražnim organima te su Saška i njendečko uhapšeni nakon što im je svećenik dao 15.000 KM u označenim novčanicama.

Saška Kovačević svećeniku je više godina izjavljivala ljubav. Govorila mu je i kako s njim želi imati seksualni odnos. Dana kada je nastala prva snimka ona i svećenik su u župnom uredu u Gradačcu pili alkohol nakon čega je svećenik pristao na odnos. Saška ga je vezala lisicama, a na glavu mu je stavila fantomku rekavši da se srami da je vidi golu.

Nakon toga uvela je drugu ženu, identificiranu kao Danira S., koja je sa svećenikom imala odnos dok ih je Saška snimala. Tri mjeseca kasnije nastala je i druga snimka nakon čega su počele ucjene.

Zbog ucjene optuženi su i njen dečko Aleksandar Vasiljević iz Doboja te Milo Joksimović iz Modriče. Njima suđenje još nije počelo.

Vasiljevića optužuju i zbog lažnog predstavljanja jer se u više navrata svećeniku predstavio kao inspektor SIPA-e. Joksimović je optužen zbog neovlaštenog snimanja, kao i zbog krađe dvaju satova, boce alkoholnog pića te 50 KM iz župnog ureda.

Avaz