NAKON ŠTO JE ŽESTOKO NAPADNUT OVIH DANA: Ramiz Salkić na TV-u konačno ispričao istinu…

Potpredsjednik RS-a večeras u Dobar dan BIH govorio o svom životu, imanju, zdravlju i porodici odgovorivši na pitanja zašto se ne smije, zašto vrlo često šuti, te zašto je 9.maj 1992.trajno obilježio njegov život!

Pričao je o svojoj djeci, ali i o djeci svog brata koji je ubijen u logoru u Bratuncu.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić kazao je za Klix.ba da su navodi koje je nana Fata Orlović izrekla u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem – totalna neistina.

“Oni koji znaju Ramiza Salkića znaju šta sam ja uradio u borbi da se nani Fati vrati njena imovina. Nikad nisam pomislio, a kamoli da bi takvo nešto predložio. Sve je stvar insinuacija, konstrukcije i želje ljudi da u ovoj godini naštete meni lično zloupotrebljavajući staricu, zarad svojih političkih ciljeva”, kazao nam je Salkić.

Na pitanje zašto bi starica imala potrebu da istupi sa takvim optužbama, Salkić odgovara da “ne može znati šta je u njenoj glavi”.

“Ja znam šta je istina. Ono o čemu priča Fata nikad se nije desilo, niti smo mi razgovarali na takav način”, istakao je Salkić.

U međuvremenu se očitovao i lider Pokreta “Odgovor” Ćamil Duraković kazavši da, nakon što je sve izašlo u javnost, potpredsjednik RS-a ima moralnu dužnost da podnese ostavku.

“Cijela povratnička zajednica bila je uz Salkića kada se našao na meti ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, svi su ga podržali kada je molio za pomoć nakon što ga je predsjednik RS-a Milorad Dodik izbacio iz Palate predsjednika RS-a”, rekao je Duraković za Fenu.

Salkić je odgovorio u razgovoru za Klix.ba da oni koji od njega očekuju ostavku treba da se kandiduju na izborima i da ga pobijede.

“Od gubitnika nikad nisam prihvatao savjete, niti sam odstupao pred gubitnicima”, zaključio je Salkić.

Hayat