NAKON ŠOKANTNIH OPTUŽBI O NJEGOVOM LIJEČENJU: Mimo Šahinpašić poručio ovo…

Poznati bosanskohercegovački novinar i urednik Mimo Šahinpašić prošao je kroz mukotrpni proces retransplantacije bubrega u klinici u Grenobleu, i vratio se u Sarajevo. Njegovo stanje je bilo kritično, ali sada je dobro i polako se vraća svakodnevnom životu.

Uspjeh zahvata bio je moguć i zahvaljujući mnogima koji su pomogli njegovo liječenje, a čak 12 osoba se navodno javilo da Šahinpašiću donira svoj burgeg. Na kraju je to učinio jedan mladić, koji je i sam prošao kroz sličnu priču, a kojemu je u ranijem periodu sam Mimo pomogao…

Međutim, kako to često bude, pojavile su se i neke manje pozitivne reakcije na sve ono što se dešavalo.

U širem razgovoru za Source Šahinpašić je odgovorio i na pitanje može li dati svoje mišljenje nakon što je bilo komentara tipa – da nije Mimo to što jeste, da nije javna ličnost, ne bi se izazvala takva reakcija kod ljudi?

– Kad našem narodu Majka Tereza nije valjala, ne možeš ti ljudima ugoditi. Ako ih 5 kaže da si dobar, šesti će reći da si loš. Kad pitaš «Zašto je Mimo loš?», odgovor je «Pa, eto, zato što je loš!» Iskreno da kažem ne znam kakav komentar da dam. Ja sam svoj život poslije transplantacije debelo posvetio da pomognem ljudima. Ja kad stanem ujutro pred ogledalo, stanem potpuno čistog obraza. Ta količina onoga što ja radim za ljude koji su u teškoj situaciji, bilo da su bolesni ili da je nešto drugo u pitanju – je sasvim dovoljna da prihvatim da su neki ljudi takvi. I ako je njemu lijepo to što će popljuvati mene, da ja ne bih trebao ozdraviti, a da bi trebao ozdraviti neko drugi – a u situaciji kad bi taj neko drugi trebao ozdraviti on bi rekao «Što on da ozdravi, a ne Mimo»… nemam ja vremena da se brinem o takvim. A ako ih to čini sretnim da pljuju po meni 2-3 minute po Fejsbuku, neka brate… Sebe ne doživljavam kao neku javnu ličnost. Šta to uostalom znači javna ličnost? Ja kupim 2 kile krompira isto kao i svi drugi na pijaci da nosim ženi da pravi ručak. Nisam ja javna ličnost. Ja sam obična raja. To je moj život – ako me voliš voliš, ako me ne voliš, nemoj me ni voljeti.

doznajemo.com