NAKON OVOGA ĆE SRBI VIŠE VOLITI BiH: Pogledajte sa kojom se reprezentacijom slikao Mladen Ivanić da nas u…

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Branko Dokić, ambasador BiH u Grčkoj, pratili su današnji susret Fed Cupa između selekcija BiH i Egipta u Atini.

Visoki zvaničnici BiH sa tribina su dali podršku našim reprezentativkama u borbi za ostanak u Grupi II svjetskog šampionata za teniserke, te im čestitali pobjedu nad ekipom Egipta.

“Zahvalni smo za podršku, kao i na gostoprimstvu koje nam je pružio ambasador Dokić kao naš domaćin ovdje u Atini”, rekao je Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Podsjetimo, danas je Nefisa Berberović dobila prvi meč, drugi je Dea Herdželaš predala zbog povrede ramena, a konačni rezultat postavile su Anita Husarić i Jelena Simić pobjedom u dublu, što je našoj selekciji osiguralo ostanak u istom rangu takmičenja naredne sezone.

USPJEH TENISERA: Davis Cup reprezentacija BiH se vratila u Sarajevo, svi priželjkuju Švicarsku ili

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine se nakon velikog trijumfa nad Slovačkom i plasmana u play-off za ulazak u Svjetsku grupu vratila u Sarajevo.
“Znali smo da će biti teško. Slovaci su rangirani od 100. do 150. mjesta, mada Kližan spada kvalitetom među prvih 30 tenisera svijeta. Kližan je pokazao nevjerovatan tenis u oba meča, ni ja ni Mirza nismo podbacili, ali je on bio raspoložen za igru. Dobili smo mečeve koje smo morali dobiti. Veliki pritisak je bio na Mirzi na 2:2, ali on je pokazao da ima psihičku stabilnost da nam donese veliko slavlje”, rekao je naš najbolji teniser Damir Džumhur, a potom je otkrio koga bi želio dobiti u play-offu u žrijebu koji će biti obavljen u utrorak.

“Australija be Kyrgiosa je pobjediva kao i Japan bez Nishikorija, pogotovo ako budemo igrali kod kuće. Švicarska bez Federera i Wawrinke je najbolji izbor, a također bismo mogli i Mađarsku savladati. Srbija bez Đokovića i Troickog je pobjediva također. Nadam se da ćemo igrati kući i napraviti veliki spektakl”, dodao je Damir.

Direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić je istakao kako se nada da će naša selekcija do mečeva play-offa konačno dobiti selektora.

“Ne bih poslije velike pobjede pričati o problemima jer se ionako neće ništa promijeniti. Momci su dali sve od sebe na terenu. Mi smo uhodan tim, nadam se da ćemo pitanje selektora riješiti do meča u septembru. I ovo do sada što su momci napravili je nevjerovatno, ali imamo energije da idemo dalje”, rekao je Hadžimešić.

Najmlađi član naše selekcije Nerman Fatić je istakao kako se nada da će nas sreća poslužiti u žrijebu.

“Čestitao bih momcima na odličnom vikendu. Mađarska bi bila protivnik kojeg priželjkujemo”, rekao je kratko Fatić.

Klix