Nakon Mektićevog tvita i Tviter je stao: Dragi narode, KRAJNJE JE VRIJEME DA…

Ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić na svom Tviter profilu napisao je da je revolucija jedino rješenje, poručivši građanima da je „krajnje vrijeme da silom rušimo ovu bagru sa vlasti“.

Ministar bezbjednosti u tehničkom mandatu već danima aktivno komentariše i kritikuje aktuelnu vlast u Republici Srpskoj na svom Tviter profilu. On je nakon brojnih kritika, optužbi, moglo bi se reći čak i uvreda, otišao korak dalje te građane pozvao na nasilno rušenje vlasti.

– Dragi narode, krajnje je vrijeme da silom rušimo ovu bagru sa vlasti. Ako imalo dobroga mislimo sebi i našoj djeci, to je jedino rješenje – napisao je Mektić na Tviteru.

Iako je ova poruka juče obrisana sa njegovog profila, već je izazvala lavinu komentara. Ministar je ovom porukom bez sumje izazvao brojne reakcije, a na komentare da je i on dio vlasti, odgovorio je da i njega „ruše silom“.

Nakon brojnih kritika građana i javnosti, Mektićeve stavove ne podržavaju ni njegove stranačke kolege.

– To su njegovi lični stavovi i Srpska demokratska stranka ih apsolutno ne podržava. To nije stav nijednog organa, niti bilo koga iz SDS – poručio je kratko potpredsjednik SDS Nemanja Vasić.

Sličnog stava je i drugi potpredsjednik SDS Drago Bundalo.

– Nikako nisam za rušenje vlasti nasilnim putem. Vlast se ruši i bira na izborima. Mene Mektić uopšte ne interesuje niti me interesuju takve izjave pojedinaca. U ovim trenucima su rušilačke metode pogubne za kompletan srpski narod – rekao je Bundalo.

Objašnjava da ne podržava nikakve nedemokratske metode, bilo da ih zagovara Milorad Dodik, Vukota Govederica, Dragan Mektić ili bilo ko drugi.