NAKON 9 DANA BORBE ZA ŽIVOT POSLIJE PUCNJAVE U TUZLI: U bolnici preminuo Emin N…

Tridesetjednogodišnji Emin Nadarević zvani Kafo, koji je prije 10 dana ranjen u pucnjavi koja se dogodila u mjestu Dabrovine kod Velike Kladuše, preminuo je jučer u tuzlanskom Kliničkom centru, potvrđeno nam je iz te zdravstvene ustanove.

Prema riječima Ersije Aščerić Mujedinović, glasnogovornice UKC-a Tuzla, on je bitku za život izgubio jučer u 3.35 sati.

Nadarevića je 6. februara ranio 54-godišnji Eniz Osmanagić, koji je nakon pucnjave, koja se dogodila oko 19 sati, automobilom pobjegao u nepoznatom pravcu.

Policija Unsko-sanskog kantona je nakon prijave na mjestu događaja pronašla ranjenog Nadarevića, koji je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, odakle je zbog težine povreda prebačen za Tuzlu.

U međuvremenu je Osmanagić pronađen i uhapšen, a u automobilu kojim je pobjegao pronađen je pištolj iz kojeg je pucao.

On je pritvoren zbog pokušaja ubistva, ali će s obzirom na smrt oštećenog tužilac sada najvjerovatnije krivično djelo prekvalificirati u ubistvo.

Motivi sukoba između Osmanagića i Nadarevića, koji je, kako se neslužbeno moglo čuti, samo nekoliko dana prije pucnjave izašao iz zatvora, nisu zvanično saopćeni.

Prema riječima Ersije Aščerić Mujedinović, glasnogovornice UKC-a Tuzla, on je bitku za život izgubio jučer u 3.35 sati. Nadarevića je 6. februara ranio 54-godišnji Eniz Osmanagić, koji je nakon pucnjave, koja se dogodila oko 19 sati, automobilom pobjegao u nepoznatom pravcu. Policija Unsko-sanskog kantona je nakon prijave na mjestu događaja pronašla ranjenog Nadarevića, koji je hitno prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, odakle je zbog težine povreda prebačen za Tuzlu. U međuvremenu je Osmanagić pronađen i uhapšen, a u automobilu kojim je pobjegao pronađen je pištolj iz kojeg je pucao. On je pritvoren zbog pokušaja ubistva, ali će s obzirom na smrt oštećenog tužilac sada najvjerovatnije krivično djelo prekvalificirati u ubistvo.

faktor.ba