NAJNOVIJE VIJESTI: Napadač na policiju u Doboju pobjegao u Federaciju, pronađen njegov automobil…

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nakon višesatne potjere za osobom inicijala M. H. s područja opštine Tešanj, FBiH, na planini Ozren, u neposrednoj blizini mjesta Rajčevo, pronašli su napušteno putničko vozilo marke “Škoda octavia”, koje je navedeno lice iskoristilo za bjekstvo iz grada, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osoba M. H. je napustila vozilo i nastavilo se kretati ka teritoriji Federacije. Policijski službenici MUP-a RS-a su u stalnom kontaktu s policijskim službenicima MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koji su aktivno uključeni u potragu za navedenim licem”, navodi se u saopštenju MUP-a RS-a.

Prethodno je saopšteni da su policijski službenici lišili slobode lice inicijala B. Ć. (1996.) iz Tešnja, dok se za M. H. traga zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 125. stav 1. tačka 8, a u vezi sa članom 22. stav 1. Krivičnog zakonika RS-a.

“Naime, vršeći patrolnu djelatnost u mjestu Miljkovac, grad Doboj, policijski službenici su uočili lice inicijala M. H. za kojim je raspisana potraga. Dok su se približavali licu, isto je prema policijskim službenicima otvorilo vatru iz vatrenog oružja. Policijski službenici su uzvratili vatru, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica”, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

Kako se navodi, nakon toga je došlo do fizičkog napada na policijske službenike, kojom prilikom su policijski službenici lišili slobode lice inicijala B. Ć., dok se M. H. udaljio s lica mjesta. Policijski službenici su teško povrijeđeni, jedan je zadržan na liječenju.

Podsjećamo, na patrolu policije u naselju Miljkovac u Doboju danas je pucano iz vatrenog oružja, a u oružanom napadu su učestvovali od ranije poznati policiji Benjamin Ćosović i Mustafa Hasanbašić iz Tešnja.

Jedan od napadača je uhapšen, a drugi Mustafa Hasanbašić, za kojim je raspisana potraga policije Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona, je u bjekstvu.

Fokus.ba