NA LICU MJESTA JE VEĆ DOŠAO VELIKI BROJ POLICAJACA: Počelo okupljanje boraca na ulazu na magistrali M-17…

Grupa od 30-ak boraca okupila se kod magistralnog puta M-17 na ulazu u Maglaj, a saobraćaj se odvija neometano.

Na mjestu okupljanja prisutan je veći broj policijskih službenika.

– Oko tridesetak boraca nalazi se kod magistrale, a saobraćaj se odvija nesmetano za sada – kazali su za Avaz.ba iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Borci se okupljaju od 28. februara, a od tada su više puta blokirali magistralne puteve.

Nakon što su dogovorili nove proteste za sutra, borci se razilaze.

– Nećemo odustati od naših zahtjeva! Nastavit ćemo s okupljanjima i narednih dana. Nema odustajanja – poručili su borci.

Borci se okupljaju na M17

Grupa od 30-ak boraca okupila se danas na magistralnom putu M17, na ulazu u Maglaj, javio je reporter N1. Povećan je i broj policije.

Na pitanje reportera N1 da li će blokirati saobraćajnici borci su kazali da još ne znaju i da će se konačna odluka znati iza 14 sati.

Borci su jučer najavili da će nastaviti sa protestima saobraćajnica sve dok se u potpunosti ne ispune njihovi zahtjevi.

Podsjećamo, Vlada Zeničko-dobojskog kantona dobila je pismo od udruženja privrednika iz općina Tešanj, Usora, Doboj-Jug i Maglaj u kojem upozoravaju na štete koje nastaju u privredi zbog blokade puta M17.

”Smatramo da ostvarivanje prava dijela boračke populacije na način blokade saobraćajnice blokira i privredne tokove u ZDK. Dio boračke populacije, koji smatra da mu nisu ostvarena zakonom predviđena prava, trebao bi tražiti svoja prava pred nadležnim institucijama, a ne na putnim komunikacijama”, navodi se, između ostalog, u pismu.

Grupa od 30-ak boraca okupila se danas na magistralnom putu M17, na ulazu u Maglaj, javio je reporter N1. Povećan je i broj policije.

Avaz/N1