Na krivog si potegnuo pištolj, sinko: Gospodin u godinama je ODUŠEVIO PLANETU!

Neimenovani gospodin iz San Bernabea (sjeverni predio Monterreya) zaustavio je u ponedjeljak pljačku u lokalnoj mesnici unatoč tome što mu je mlađahni razbojnik mahao pištoljem ispred nosa.

Iako suočen s prijetnjom da skonča ubijen, gospodin je ostao čudesno priseban te je pričekao trenutak nepažnje kriminalca kako bi ga svladao.

I doista, jednom nakon što se pljačkaš okrenuo, gospodin mu je pritrčao s leđa i izbacio mu iz desne ruke pištolj, a fantastično se snašao i u naknadnom hrvanju tijekom kojeg je razbojnik izvadio nož.

Da ne strada, gospodinu su pomogla dvojica djelatnika mesnice, koji su se ujedno pobrinuli da lopov ne pobjegne do dolaska policije.


Dnevnik.hr

Miodrag Živanović o utjecaju ruske politike na BiH: Zahvaljujući nama, na nas se ništa ne odražava

Ugledni profesor Miodrag Živanović s Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci osvrnuo se za Klix.ba na političke prilike u BiH nakon posjete predsjednice Vijeća Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko, kazavši da je, zapravo, najveći problem to što se previranja na globalnom planu ne odražavaju na ovdašnje prilike.
“Bilo bi dobro kada bi se previranja na međunarodnoj političkoj sceni, bilo sa istočne, bilo sa zapadne strane, odražavali na Bosnu i Hercegovinu. Ali smo mi izvan svega. Zahvaljujući nama, našim lokalnim politikama, na nas se ne odražava ništa”, kategoričan je profesor Živanović.

Profesor je obrazložio da, takvi kakvi jesmo (izabrane vlasti, op. a.), nismo sposobni ne samo da utječemo na nešto, već i da primimo utjecaj od nekoga.

“Zato ja ne očekujem nikakve promjene, niti neke odjeke u smislu da će nam zbog posjete ruske zvaničnice biti otvorena vrata na evropskom putu. Vjerovatno će komentari biti samo u vezi s ikonografijom, ili nečeg sličnog, spoljašnjeg, nebitnog. Ne vjerujem da će išta ozbiljnije biti poduzeto”, kazao je profesor Živanović za Klix.ba.

Dodao je da su rezultati predstojećih izbora već poznati: dobija ih Centralna izborna komisija (CIK), a gube obični ljudi.

“Zna se ko će izgubiti izbore. Mi, obični ljudi. Otuda niko ne očekuje nikakve promjene. CIK će dobiti izbore zato što će pustiti sve ove koji se pojave na listama, kao kandidati. A po mom sudu, u normalnoj zemlji, barem polovini kandidata bi trebalo zabraniti da izađu na izbore, s obzirom na to šta su sve uradili nama i ovoj našoj državi”, zaključio je profesor Miodrag Živanović.
Klix.ba