“Morao sam je ubiti, prevarila me je” JOVAN priznao šta je mislio dok je ubijao BOJANU…

Jovan Veršanski (24), iz sela Stanišić, nakon što je sa više uboda nožem ubio svoju djevojku Bojanu Miletić (21) iz Sombora, na pitanje policajaca zašto je to učinio odgovorio je: «Morao sam, prevarila me je».

Monstruozni zločin dogodio se u ponedjeljak uveče u svlačionici fudbalskog terena «Stanišić», na samom ulazu u selo. Djevojka se s njim tajno sastajala jer je Jovan imao zabranu da joj prilazi. Oboje su govorili da se mnogo vole i da ne mogu jedno bez drugog pa ga je ona sačekala.

Arijana Vukas, majka ubice, je poslije hapšenja sina otišla u policijsku stanicu i potvrđuje da je Veršanski priznao policiji da je počinio ubistvo jer je čuo da ga je djevojka prevarila.

– Pitala sam ga zašto je to uradio i rekao mi je da je morao, a onda ga je policijac pitao: «Zašto si morao», a on je odgovorio da ga je prevarila dok je bio u zatvoru. Odgovorila sam mu da to nije istina, da ga nije ona prevarila, već taj neko ko mu je to rekao. Bojana je njega mnogo voljela. To dijete je bilo anđeo. Nikada je neću prežaliti. Nikada. Jako sam je vojlela… – kroz suze će Arijana Vukas.

Majka Jovana Veršanskog tvrdi da je sve sinovljeve slike poskidala u kući, a Bojaninu drži pored kreveta.

– To što je uradio se ne oprašta. Ne mogu to nikada da mu oprostim i neću sigurno. U posjetu mu neću ići, ali kada bude suđenje i ako budem pozvana otići ću jer želim da kažem da je tragedija mogla da bude spriječena. Obavijestila sam nadležne dan prije ubistva da su se sastali iako je on imao zabranu prilaska Bojani. Da je nešto tada urađeno on bi bio u bolnici, a ona u svojoj kući – smatra Vukasova.

Jovan Veršanski i ubijena djevojka zabavljali su se oko devet mjeseci, a zbog njegove naravi, i Bojana i njegova majka Arijana, ali i baka, trpjeli su fizičko zlostavljanje. Međutim, pred kraj prošle godine majka je presjekla i podnijela tužbu.

– Obje smo s njim završile u policiji. Ja sam podnijela tužbu, ali ona nije hjtela. Rekla mi je: «Ja njega volim i ne mogu bez njega», a i on je rekao da Bojanu mnogo voli i da ne može bez nje. Voljela sam ga i ja, ali ne mogu da trpim batine. Poslije je bio u zatvoru, navodno zbog kidnapovanja Bojane, a kada je izašao iz zatvora, rekla sam mu da prekine vezu s njom i da ću onda i ja povući tužbu, ali nije htio da me sluša. Bila sam spremna da im pomognem da se razdvoje, jer se vidjelo da to nije dobro za njih. Nažalost, završilo se na najgori način i nikada, dok sam živa, neću moći da prežalim Bojanu. Koliko je to dijete bilo drago i nježno to ne mogu ni opisati – navodi Arijana Vukas.

Osim za Bojanom, majka njenog ubice žali za još nečim.

– Kada je nju ubio što nije i sebi presudio. Trebao je. Nema oprosta za ovo što je učinio…

TEK IZAŠAO IZ ZATVORA. Jovan Veršanki je tek izašao iz dvonedjeljnog pritvora kada je krenuo na stadion u mjestu Stanišić da se nađe sa svojom djevojkom. Bojana ga je sačekala kada je izašao iz zatvora u subotu i već sutradan se ponovo našla s njim, kao i na dan ubistva.

doznajemo.com