MNOGI BOSANCI SU SE NASIKIRALI| Avion u kojem je bio Bakir Izetbegović prinudno sletio u Beograd: Pogledajte šta se desilo…

Avion u kojem je bio član Predsjedništva Bakir Izetbegović nije mogao sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo zbog nevremena te je prinudno sletio u Beograd, javlja Blic.rs.
Naime, redovna linija kompanije Austrian Airlinesa iz Beča za Sarajevo preusmjerena je na beogradski aerodrom “Nikola Tesla”. Pored leta iz Beča, na Međunarodni aerodrom Sarajevo nije u mogućnosti da sleti ni avion iz Ljubljane, a zbog nevremena u Sloveniji i Hrvatskoj.

Kako prenose srbijanski mediji, Ambasada BiH organizovat će prevoz sopstvenim vozilom za Sarajevo. Manadžemt aerodroma “Nikola Tesla” je za Izetbegovića i njegovu delegaciju organizovao smještaj u VIP salonu aerodroma.

Podsjećamo, Izetbegović je zajedno s ostalim članovima Predsjedništva BiH boravio Briselu gdje su se sreli s predsjednikom Evropske komisije Jeanom Claudeom Junckerom i predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP) Josephom Daulom.

U BRISELU SE O OVOM PRIČALO:

Mogherini nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH: Bez odlaganja reformisati izborno zakonodavstvo

Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije, sastala se danas u Briselu s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem. Razmijenili su mišljenja o političkoj situaciji u zemlji i njenom putu EU integracija.

Visoka predstavnica i članovi Predsjedništva BiH razgovarali su o nadolazećoj Strategiji za zapadni Balkan i prioritetima koji očekuju vlasti Bosne i Hercegovine, naročito u pogledu kompletiranja odgovora na Upitnik, kao i u pogledu osiguranja kontinuirane i efikasne provedbe Reformske agende, uključujući i vladavinu prava.

Reforme trebaju podstaći promjene neophodne za napredak Bosne i Herecegovine na putu EU integracija.

Visoka predstavnica je također naglasila da političke stranke trebaju pristupiti reformi izbornog zakonodavstva bez daljeg odlaganja i osigurati održavanje i provedbu izbora u skladu s međunarodnim i evropskim standardima.

Ponovo je istakla istrajnost da podrži sve partnere na zapadnom Balkanu, uključujući i BiH, u poduzimanju konkretnih i odlučnih koraka na njihovom putu ka Evropskoj uniji, saopćeno je iz Delegacije Evropske unije.

Klix