MIRJANA PROSLAVILA 30 GODINA OD RAZVODA: Ovakvo slavlje kod nas još nije viđeno…

Mirjana Milovanović (62) priredila feštu kao za svadbu, pred 90 zvanica došla u vjenčanici, pjevalo se i gostilo do duboko u noć. Jedino nije bilo mladoženje . Veselo je bilo u nedjelju u kafani Belički kej u Jagodini. Orila se muzika, mlada u vjenčanici stigla u bijeloj limuzini, dočekali je kićeni svatovi, bacala bidermajer, pjevalo se i gostilo do duboko u noć…

Samo je jedna “sitnica” razlikovala ovu svadbu od svih drugih koje je svijet vidio. Nije bilo mladoženje! Mirjana Milovanović (62) nije slavila vjenčanje već 30 godina od razvoda. Na veselje je pozvala 90 gostiju od kojih su neki specijalno za ovu priliku došli čak iz Amerike.

– Kada sam obavijestila rodbinu i prijatelje šta mi je na umu, nisu mi vjerovali. Evo i ovi moji muzičari su mislili da se šalim sve dok im kaparu nisam dala. Pozivnice sam odštampala, puno mi je srce – kazala je Mirjana, koja je penziju stekla u Švajcarskoj.

Među gostima nije bilo njenog bivšeg supruga…

– Zna on za ovo moje veselje, kazao je da ga nije briga. Ne treba mi, 18 godina sam sa njim bila u braku, trpjela sam ga samo zbog djece. Ovako mi je super. Nikad mi nije palo na pamet da se opet udam. Žao mi je samo što moja dva sina i petoro unučadi nisu htjeli da dođu, ali tu su mi majka, braća, sestre i mnogi ljudi koje volim.

Kaže da nije namjerno slavlje organizovala baš za rođendan svog bivšeg.

– Htjela sam 31. marta, ali nekim gostima nije odgovarao taj datum pa sam slavlje pomjerila za 1. april – dodaje Mirjana.

Mirjana je satima vodila kolo, pela se na stolicu, igrala kraj trubača, a zatim se latila mikrofona i zapjevala.

Mirjana je poznata i po humanitarnom radu. U više navrata pomagala je siromašne porodice. Zato je odlučila da sav novac koji je primila kao dar na veselju podari onima koji nemaju dovoljno.

Na vrhuncu slavlja poslužena je i svadbena torta koju su krasile figure nevjeste i mladoženje, a koji je bio zaboden naglavačke. Mirjana ga je uhvatila za noge, povikala: “Šta ćeš mi” i bacila figuricu iza sebe.

Kurir