MEDVJED JUTROS IZAŠAO NA CESTU: Snimio ga građanin iz svog auta…

Planine u BiH su okovane snijegom, i u takvoj zimskoj idili vjerovatno malo ko očekuje da će vidjeti medvejda kako hoda po snježnim putevima…

Međutim, upravo to se desilo jutros u selu Suhača na Grmeču, gdje su vozači na putu uslikali medvjeda koji se probudio iz svog zimskog sna, moguće u potrazi za hranom.

Kako nam javljaju naši čitaoci, ovaj medo nije bio opasan po ljude koji su mu se našli na putu.

doznajemo.com

POGLEDAJTE JOŠ:

Brčaci prkose ekstremnoj zimi: Skinuli se i zaplivali u Savi

Hladno je svugdje, a pored Save je “da se smrzneš”. Tako kažu malobrojni šetači, koji u čudu gledaju kako članovi kluba “Atos” iz Brčkog plivaju kao usred ljeta.

A oni odgovaraju da treninge nikad ne prekidaju. Nema veze je li i koliki je minus.

– To nije utjecalo na naše zdravlje. Kad uđete u ovako hladnu vodu, prvo imate taj osjećaj hladnoće, gdje vam krv iz ekstremiteta ide ka torzu. Poslije osjećate jedan određeni mir. Kad izađete napolje, krv vam se vraća u te dijelove tijela i osjećaj je fantastičan – rekao je Aleksandar Tutić, član ekstremno-plivačkog kluba “Atos” Brčko.

Aleksandar, Njegoš i Draško u Savi plivaju svaki dan već četiri godine. Zima ili ljeto, njima ne igraju nikakvu ulogu, jer sebi svake godine zadaju nove ciljeve.

– Ove godine planiram ponoviti taj naš poduhvat, da otplivam 33 kilometra iz Orašja. Planiram to uraditi u kraćem periodu, da bude malo takmičarski, kako bi ostavio neki rezultat – kaže Draško Đurić, predsjednik ekstremno-plivačkog kluba “Atos”.

“Atosi” imaju još planova za ljeto. Najavljuju školu plivanja za najmlađe, kao i obuku spasilaca u saradnji s brčanskim i banjalučkim roniocima. Do tada, kondiciju će održavati, kako su i navikli, u ledenoj Savi.

Avaz