Medvedev: Reci mi šta se dešava u Bosni, Milorade…A onda je Dodik odgovorio!

U Beogradu je večeras održan sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika RS Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim.

Na početku sastanka, koji je bio otvoren za novinare, Medvedev je istakao lični doprinos Dodika u razvoju saradnje sa Ruskom Federacijom.

“Veoma mi je drago da vas vidim gospodine Dodik. Mi smo se više puta vidjeli u različitim situacijama, ali je danas lijep razlog za to”, rekao je Medvedev, koji je ranije danas sa Dodikom prisustvovao vojnoj vježbi u Batajnici.

Medvedev je zamolio Dodika za pregled političke situacije u BiH, a Dodik je rekao da je saradnja dobra po svim pitanjima.

“BiH i Ruska Federacija maju razvijene odnose, ali RS ima daleko intenzivnije kontakte, nego ostali dio BiH”, rekao je Dodik.

Dodik je ukazao da je veoma važno prisustvo ruske kompanije Zarubežnjeft u naftnom sektoru Srpske, te podsjetio da se u Banjoj Luci gradi Rusko-srpski pravoslavni centar kao odraz dobrih odnosa dva naroda.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Dodik, Cvijanovićeva i Medvedev, nakon sastanka, prisustvuju svečanoj akademiji u Centru “Sava” povodom 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.