MAMA KOJA JE OSTAVILA BEBU U KONTEJNERU NAKON SVEGA uradila ovo…

Patronažna medicinska sestra koja pokriva područje općine Vogošća razotkrila je majku B.Dž. (identitet poznat redakciji), koja je bacila tek rođenu bebu u kontejner u centru Sarajeva u novogodišnjoj noći.  

Nakon prijave policiji, osumnjičena je uhapšena u svojoj kući jučer oko 14 sati.

Ovaj mučni slučaj koji je izazvao zgražavanje u regionu dobio je epilog zahvaljujući hrabrosti i profesionalnosti ove zdravstvene radnice, koja posao patronažne medicinske sestre obavlja više od 15 godina.

Naša ekipa uspjela je pronaći ovu hrabru ženu, koja nam je, pod uvjetom anonimnosti, ispričala šta je doživjela u porodici osumnjičene majke. Obilazeći porodilje na svom području, ona se jučer uputila na adresu gdje stanuje 39-godišnjakinja.

Kada je stigla pred kuću, sjetila se da je ranije dva puta dolazila u patronažu u tu kuću kod B.Dž.

– Pozvonila sam, a onda se na vratima pojavio sin te žene, s kojim sam se kratko našalila. Pitala sam ga: “Ima li ovdje kakvih bebara”, a on me je iznenađeno gledao. Ubrzo je na vrata došla i majka porodilje. Kratko smo se pozdravile, a ona me blijedo gledala i upitala: “Sestro, jeste li čuli šta nas je zadesilo?” Rekla sam: “Ne znam.” Bila sam u šoku i pomislila sam da je beba možda umrla. Ona je rekla: “Nije, već onaj slučaj od sinoć…” Kada sam to čula, isto kao da mi je neko šamar opalio – izjavila nam je patronažna sestra.

Prema njenim tvrdnjama, odmah je pitala gdje je porodilja te je tražila da je vidi.

BEZ EMOCIJA. – Bila je na spratu s dvoje djece. Zamolila sam je da djeca izađu, da ne slušaju razgovor. Pitala sam je: “Dušo, šta je to bilo?” Ona mi je u detalje sve ispričala. Kazala je da je bacila bebu u kontejner. Bila sam šokirana i rekla da to moram prijaviti svojim nadređenim i policiji – izjavila nam je medicinska sestra, koja je bila veoma potresena.

Kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, uhapšena žena treba biti psihijatrijski vještačena, a tokom odvođenja u policiju nije plakala niti je iskazivala bilo kakve emocije. Tokom istrage je utvrđeno da je zdrava djevojčica rođena u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, odakle je s majkom puštena kući. Istražitelji su, također, izuzeli tragove s dvije deke i kese u koje je dijete bilo ubačeno.

doznajemo.com