MAMA DOBILA MODRICU NA OKU I PRIZNALA: “Moja kćerkica me udarala, grebala, čupala kosu…”

Očajna mama bila je prisiljena nazvati stručnjaka za roditeljstvo kako bi dobila pomoć sa svojom kćerkom, nakon čijih ispada bijesa je ostala s modricom na oku!?

Samohrana majka po imenu Lisa (29) priznala je da je njeno vlastito 6-godišnje dijete, Demi, često udara nogama i rukama, šamara i vuče za kosu. Bacala je i stvari po sobi…

Slučaj je došao i na televizijske ekrane u Velikoj Britaniji, gdje je ponašanje djeteta na Kanalu 5 analizirala dječiji psiholog Laverne Antrobus, koja je pozvana upomoć.

U emisiji «Nasilna djeca, očajni roditelji», Lisa, inače iz Oldburyja (Birmingham) je izjavila: «Ona može biti apsolutno dražesna i dati vam najljepše poljupce, ljubav i zagrljaje, ali se njeno ponašanje može promijeniti u sekundi».

Njema majka Sharon (57) je dodala: «Kao da neko dođe i uključi prekidač i imamo sasvim drugačije dijete, koje samo sebe zove `loša Demi`…»

– Pitali smo je da li zna da `loša Demi` dolazi, a ona nam je odgovorila da ne zna.

Laverne pretpostavlja da bi jedan od razloga ovakvog ponašanja djeteta moglo biti to što dvije žene s djevojčicom žive zajedno u kući, pa se možda kod 6-godišnjakinje javlja konfuzija u pitanju koja odrasla osoba ima autoritet.

Psihologinja je razgovarala s djevojčicom koja joj je rekla da se «zločasta Demi» pojavi u njenoj glavi, nakon čega gura mamu, grize je, grebe i upućuje joj ružne riječi.

– Ponekad želim kad bih mogla da ubijem «zločastu Demi», ali ne mogu, ona je strašna – priznala je djevojčica.

Problem je mogao biti u tome što i baka i majka moraju raditi mnogo da bi zaradili za život, pa se djevojčica možda na neki način osjećala odbačenom i nije znala na drugi način iskazati svoje emocije prema mami.

Uglavnom, psihološka terapija bila je uspješna i nakon otprilike mjesec i pol dana Demi je uspjela naučiti da savlada nalete bijesa i frustracije.

Doznajemo.com