MALIŠAN PREMINUO OCU NA RUKAMA: Govorilo se da je pao s romobila, ali obdukcija je otkrila strašnu…

Mnoge je potresla vijest da je devetogodišnji dječak iz okolice Đurđenovca preminuo ocu na rukama, nakon što je, igrajući se u dvorištu porodične kuće, pao s romobila.

Međutim, sada se doznali novi detalji ove strašne tragedije. Doznalo se da je dječak nehotice je ustrijeljen iz zračne puške te je ubrzo potom preminuo. Da tragedija bude veća, pušku je u rukama u kobnom trenutku, otkrivamo, držao godinu dana mlađi član obitelji, objavio je Večernji list.

Navodno je porodica, želeći zaštititi mlađega člana, kazala mještanima i policiji da je nesretni dječak pao s romobila i pri padu se ozlijedio o oštar predmet. No obdukcija je pokazala pravi uzrok smrti, ali policija ipak zasad ne iznosi nikakve detalje.

– Možemo samo potvrditi da je riječ o nasilnoj smrti, izvidi još traju – kratko nam je Vlado Krznarić, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Zbog stroge tajnosti nejasno je i kako se zračna puška našla u rukama osmogodišnjaka. Nadležni organi zato jš ne daju nikakve najave o tome hoće li biti podnesena ikakva kaznena prijava i protiv koga.

Pokrene li se postupak za kaznenu odgovornost, pravna je praksa takva da će najvjerojatnije odgovarati roditelji dječaka u čijim je rukama puška opalila.

– Pao je s romobila i umro – rekla je novinarima Večernjeg lista uplakana žena koju su zatekli pred vratima mališanova doma. Na kući je crna zastava, ispod nje gore svijeće. Tri njegova brata bez riječi, zamišljena, stoje na dvorištu.

– Nemamo vam što reći – dodao je mlađi muškarac. Kako je obitelj kazala suseljanima i ranije medijima, mališan se igrao romobilom, a odjednom su začuli krik i vidjeli ga kako leži na tlu. Dotrčali su baka i tata, a mališan se navodno požalio baki kako ga boli u prsima, no nisu vidjeli nikakve ozljede. Ponijeli su ga prema automobilu, kako bi ga odvezli u bolnicu, a tad je stigla i Hitna pomoć. Međutim, dječak je umro, kako su rekli, ocu na rukama.

– Čuli smo da je pri padu s romobila vjerojatno slomio rebro koje je probilo pluća i izazvalo unutarnje krvarenje, ne znamo detalje – govori jedan mještanin.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je postojalo više verzija ovoga događaja, ali istražitelji su na kraju ostali pri onoj sa zračnom puškom.

Obitelj se u okolicu Đurđenovca doselila iz Bosne i Hercegovine nakon rata, a preminuli dječak ima tri brata. Mališan je pokopan na groblju u Đurđenovcu.

doznajemo.com