Mafijaš kidnapirao medicinske sestre i prisilio ih da vakcinišu sirotinju bez zdravstvene zaštite…

Kriminalac poznat pod nadimkom 2N pripadnik je bande koja se osobito ističe u krijumčarenju droge i oružja.

Thomaz Vieira Gomes, 24-godišnji zloglasni kriminalac na ulicama Rija de Janeira poznat i pod nadimkom 2N, oteo je krajem siječnja dvije medicinske sestre i odveo ih u favelu Salgueiro kako bi cijepile sirotinju bez zdravstvene skrbi protiv žute groznice, prenose brazilski mediji.

Gomes je u društvu pripadnika svoje bande otuđio i nenavedenu količinu cjepiva, pa iskoristio priliku da od virusne bolesti zaštiti i njih.

Prema medicinskim sestrama navodno nije bio grub, a na njegov je nesvakidašnji potez na Twitteru reagirao i bivši ministar zaštite okoliša Carlos Minc koji je naklonio njegovom činu, ali ga i istodobno nazvao šu****.

Gomes je inače pripadnik frakcije bande Comando Vermelho, koja se osobito ističe u krijumčarenju droge i oružja.

Premda se službeno vodi kao diler drogom, Gomes je sve osim običnog raspačivača, a u prilog tome govori i činjenica da mu je policija u studenom zaplijenila vrlo luksuzna vozila.

Žuta groznica je opasna i potencijalno smrtonosna bolest, prenose je komarci, a uslijed oštećenja krvnih žila i poremećaja pri zgrušavanju krvi dovodi do krvarenja u mnogim organima.

Kriminalac poznat pod nadimkom 2N pripadnik je bande koja se osobito ističe u krijumčarenju droge i oružja. Thomaz Vieira Gomes, 24-godišnji zloglasni kriminalac na ulicama Rija de Janeira poznat i pod nadimkom 2N, oteo je krajem siječnja dvije medicinske sestre i odveo ih u favelu Salgueiro kako bi cijepile sirotinju bez zdravstvene skrbi protiv žute groznice, prenose brazilski mediji. Gomes je u društvu pripadnika svoje bande otuđio i nenavedenu količinu cjepiva, pa iskoristio priliku da od virusne bolesti zaštiti i njih.

dnenvik.hr