LEPA BRENA PLAČE OD MUKE| Saznala da je njem muž bio s princezom Lady Di: Pogledajte šta se desilo…

Nekada najbolji srbijanski teniser Slobodan Boba Živojinović se prije Lepe Brene viđao sa Lady Di! Pokojna princeza je krajem osamdesetih godina odlijepila za tadašnjim najboljim srbijanskim teniserom, saznaje Kurir.

Lady Diana muvala je Bobu iako je tad bila u braku s princom Charlesom, a on s nevjenčanom suprugom Zoricom. Često je dolazila na njegove mečeve, pratila ga s običnih tribina iako su članovi kraljevske porodice imali VIP ložu samo da bi mu bila što bliže. Upoznali su se 1987, o čemu svjedoči fotografija do koje je došao Kurir, a na kojoj Lady Di pozira s Bobom i njegovim najstarijim sinom Filipom.

Tim povodom pozvali smo Živojinovića i otvoreno ga pitali o Lady Diani.

Pohvalila mu servis

– A dobro, nećemo o tome (smijeh). Ne želim sad da pričam o tome jer ona nije više s nama. Velika je stvar kada na meč dođe da te bodri neko poput nje. Jer se nije dešavalo da neko iz kraljevske porodice navija za tebe s tribina – tajnovit je Boba.

Zamolili smo ga da nam otkrije kako su se upoznali.

– Nedjelju dana pre Wimbledona 1987. održao se humanitarni meč pod njenim pokroviteljstvom. Bio sam jedan od učesnika, pored još nekoliko poznatih tenisera. Tada sam upoznao Lady Dianu. U prvom razgovoru pitala me da li sam ja taj teniser koji ima najjači servis. Dobila je potvrdan odgovor. Iduće godine isto se održavao egzibicioni meč, pa je ona opet došla. I ponovo me pitala da li je moj servis i dalje dobar. Tada smo počeli da se družimo i viđamo. Bili smo bliski – priča Živojinović.

Laskalo mu to što je njegove mečeve pratila s običnih tribina.

Bila je prirodna

– Navijala je za mene. Bilo mi je izuzetno drago što me podržava jedna takva žena. Voljela je način na koji sam igrao i ponašao se na terenu i sve što ide uz to. Diana je bila predivna osoba s kojom sam mogao da razgovaram o običnim stvarima. Njena veličina bila je u toj normalnoj komunikaciji. Iznenadio sam se koliko je prirodna žena. Počastvovan sam što sam je poznavao. Naši dugi razgovori svodili su se na priče o svakodnevnim stvarima i našoj djeci. Filip je godište njenog mlađeg sina Harrya, pa su nam to uglavnom bile teme za razgovor – prisjeća se nekadašnji sportista.

Podsjetimo, Boba se kasnije rastao od Zorice i 1992. vjenčao s Lepom Brenom, a Lady Di se razvela od Charlesa i započela vezu s Dodiem el Fayedom. Diana i njen vjerenik su 31. avgusta 1997. poginuli u tunelu u Parizu.

Sin Filip se čudno ponašao prema njoj

Lady Di je upoznala Bobinog sina Filipa. Zajedničke susrete ovjekovečili su i na fotografijama, koje Brenin muž i dalje čuva.

– Kada sam Filipu rekao da je to princeza, on ju je zamišljao kao i svako dijete, kao da je iz bajke i u dugim haljinama. Ništa mu nije bilo jasno. Čudno se ponašao prema njoj, ali ona ga je razumjela pošto je bio mali – kaže Boba.

Avaz