LEGENDA BH. NOGOMETA TVRDI ‘NIKADA NE BIH BIO SELEKTOR BIH’: Prosinečki mu ekspresno odbrusio…

Robert Prosinečki izabran je danas za selektora BiH.

Kampanja za selektora BiH bila je prljava, a najmanje se govorilo i pisalo o nogometnim faktorima uspjeha. Robi je predstavljen kao Hrvat koji u Sarajevo dolazi s menadžerskom mašinerijom zbog preprodaje igrača. Iskusni Vahid Halilhodžić kazao je nedavno hrvatskim medijima da nikada ne bi prihvatio posao u zemlji koju mrze i dijele mnogi koji u njoj žive.

“Ne zanima što on kaže, ne zanima me politika. Znam da sam u ruke dobio odličnu reprezentaciju. Moj cilj je da odemo na Evropsko prvenstvo. Imamo potrebnu kvalitetu i velike, sjajne igrače. Pred nama je veliki izazov, najveći dosad u mojoj karijeri. Vjerujem da ću napraviti i najbolji rezultat dosad. Bavit ćemo se isključivo sportom. Navijači žele Bosnu i Hercegovinu na velikom takmičenju i zato dolazim u Sarajevo”, rekao je za Index.hr Prosinečki.

Nakon službenog predstavljanja, Prosinečki se u Zagreb vraća samo po prtljagu. Preselit će u Sarajevo kako bi lakše obavljao dužnost selektora i pratio mlade igrače na utakmicama Premijer lige.

Prosinečki: Zadovoljstvo je biti selektor reprezentacije BiH, vjerujem da možemo na EP

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH danas je odlučeno da će novi selektor naše fudbalske reprezentacije biti hrvatski stručnjak Robert Prosinečki.

Popularni “Žuti” je za Avaz.ba kazao kako je izuzetno počastvovan što je upravo on selektor jedne selekcije kakva je Bosna i Hercegovina.

– Zadovoljstvo je, vjerujte, biti selektor jednoj reprezentaciji kakva je BiH. Već počinjem da razmišljam o stvarima koje nas očekuju u narednom periodu. Sve tako brzo prolazi i dolazi. Razmišljat ćemo o stvarima prije kvalifikacija za EP, gdje BiH sigurno ima kvalitet da se plasira. Lično sam zadovoljan i sretan što sam izabran za selektora reprezentacije – kazao je Prosinečki.

Dodao je kako se njegov dolazak u Sarajevo očekuje veoma brzo.

– Veoma brzo sam u Sarajevu. Nisam se još čuo sa čelnim ljudima iz Saveza kada zvanično dolazim, ali to će biti ovih dana – rekao je Prosinečki.

Avaz