KUPCI UZNEMIRENI OVIM PRIZOROM NA BUVLJOJ PIJACI: Pogledajte šta ovaj čovjek prodaje! FOTO

Navikli smo da se na buvljim pijacama može kupiti baš svašta, od igle do lokomotive, ali prizor sa buvljaka iz Zemuna definitivno će vas ostaviti bez teksta!

Čitateljka portala zivotinje.rs poslala je fotografiju, koja je zabilježena na buvljaku u Zemunu, na kojoj se vidi da stariji muškarac prodaje prepariranog pekinezera!

-Moja drugarica je pomislila da je riječ o igrački, ali kada se približila shvatila je da je pas prepariran. Čovjek koji ga je prodavao cijeni ga 2.000 dinara! Pas ima i staklene oči… Odvratno! Prije mjesec dana na istom mjestu se prodavao i preparirani vuk!

Ovaj slučaj prijavljen je policiji, a po riječima naše sagovornice policija je izašla po prijavi.
Podsjećamo, sredinom septembra prošle godine na vašaru u Obrenovcu prodavan je staford. Među starim cipelama, kasetofonima, slikama, lampama, u „izlogu“ na otvorenom, bio je izložen i pas.

Pogledajte i fotografiju staforda koja se prodavala na buvljoj pijaci.
Doznajemo.com/Životinje.rs

U Krajini ponovo poplave, vodostaj Une u porastu na svim mjernim mjestima

Nakon jučerašnjih obilnih padavina u mnogim općinama Unsko-sanskog kantona zabilježeni su porasti vodostaja rijeka i rječica, oborinske vode poplavile su poljoprivredna zemljišta, kao i određeni broj stambenih i pomoćnih objekata. Za sada nema preciznih podataka o štetama.
Vodostaj Une 10 sati u Bihaću je iznosio 138 cm (100 cm kritična tačka), u Martin Brodu 339 cm i Kulen Vakufu 328 cm, te na svim mjernim mjestima ima tendenciju rasta.

Zbog izlijevanja Une u prekidu je saobraćaj na lokalnim putevima Kulen Vakuf-Klisa i Pokoj-Zulići. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionici Bihać-Bosanska Krupa, dok je na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod, zbog većeg odrona, na snazi obustava saobraćaja te je u funkciji alternativni pravac. Zbog povećanja mutnoće vode na izvorištima, Bišćanima se ponovo preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće.

U Cazinu je zbog izlijevanja vode na kolovoz došlo do obustave saobraćaja na lokalnom putu Kovačevići-Liskovac, a koristio se alternativni pravac preko naselja Skokovi. Na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Velika Kladuša, u mjestu Huremagići, zbog poplavljenog kolovoza saobraćaj se odvijao jednom kolovoznom trakom, no u međuvremenu voda se povukla sa ceste. Rijeka Horljava ponovo je blokirala sve putne komunikacije prema naselju Vilenjača. U Cazinu su jučer zabilježena i dva klizišta. Vodostaj rijeke Mutnice sinoć u 23 sata iznosio je čak 280 cm, no od tada je u konstantom padu i u 10 sati je iznosio 240 cm.

Na regionalnom putu R-401 iz Velike Kladuše prema Bužimu, u mjestu Gradina, došlo je do plavljenja kolovoza u dužini oko 30 metara, pa se saobraćaj odvijao otežano. Dio lokalnog puta Zborište-Stabandža zatvoren je za saobraćaj zbog vode na kolovozu, saobraćaj se preusmerava na alternativni pravac.

U Sanskom Mostu poplavljena su poljoprivredna zemljišta u naseljima Mahala i Krkojevci, a voda ponovo ugrožava stambene objekte u naselju Mahala.

Kada je riječ o količini padavina, najobilnije padavine u našoj zemlji u protekla 24 sata zabilježene su u Bihaću gdje je palo 44 l/m2. U Bosanskom Novom izmjereno je 37 l/m2, Prijedoru 33 l/m2, a Banjoj Luci i Ivan-sedlu 30 l/m2. S druge strane, u Sarajevu je palo 7 l/m2, Tuzli 6 l/m2, a Zenici i Mostaru svega 2 l/m2.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda od sredine dana najavljuju novo naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, a na planinama snijeg. U noći na ponedjeljak susnježica ili snijeg su izgledni u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Oblačno vrijeme sa padavinama očekuje se i u narednoj sedmici.
Klix.ba