KRIKOVI PRETUČENOG PSA SLEDILI KRV SVIMA NA BALKANU: Starica iz pakla nije znala da je snimaju…

‘Čist primjer maltretiranja životinja. Ovako ova životinja prolazi svaki dan kod ove bolesne osobe koja je svaki dan motkom tuče na mrtvo ime. Ovakve ljude treba kazniti.’

Pokret ‘Levijatan – STOP nasilju nad životinjama’ na svojoj je Facebook stranici objavio uznemirujuću videosnimku na kojoj se vidi zlostavljanje jednog psa u Ovči u Srbiji.

Na snimci se vidi kako starica štapom mlati psa, a čuju se i strašni krikovi psa dok trpi bolove od udaraca. Čuje se i komentar osobe koja je sve snimila.
‘Čist primjer maltretiranja životinja. Ovako ova životinja prolazi svaki dan kod ove bolesne osobe koja je svaki dan motkom tuče na mrtvo ime. Ovakve ljude treba kazniti.’

Ispod snimke je pokret Levijatan napisao da je zlostavljani pas spašen te da je kod njih. Psa su oduzeli starici i protiv nje podnijeli prijavu.

Ovom snimkom pokret Levijatan poziva sve ljude na ustajanje i ‘dizanje glasa i šake za šapu’.

‘Ovo su bolesti koje nećemo dopuštati. Nemojte nas kriviti kad imamo tvrd i oštar stav, jer ovo je ono najgore u ljudima što mi osuđujemo. Pojačajte ton da čujete kako zvuči zlo! Budite ljudi i kada poslušate zvukove iz najdubljeg pakla, uključite se u borbu’, napisali su uz objavljenu snimku.

Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada stalno spašava i liječi životno ugrožene i zlostavljane životinje. Na stranicama pokreta ističe se da je on nastao kao posljedica sistemskog problema i neprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te da pokret svojim djelovanjem apelira na potpunu primjenu tog zakona.

Ističu da se, kao jedini pokret ovoga tipa na EX –YU području, zalažu za zaustavljanje nehumanih radnji, kao što je svjesno ozljeđivanje životinja, izgladnjivanje, izrabljivanje i izbacivanje na ulicu. Svojim aktivnostima žele skrenuti pozornost na one koji se na neprimjeren i neprihvatljiv način odnose prema životinjama. Rade i na smanjenju prekomjerne populacije, ali i pružaju potpunu zdravstvenu njegu kako bi sve životinje koje mogu, izliječili. Primarni im je cilj otvoriti regionalna prihvatilišta u kojima će životinje imati najbolje uvjete za rehabilitaciju i šansu za kvalitetan život, stoji na stranicama pokreta Levijatan.

net.hr