Kovačević: Slušajte me KUKAVICE I LICEMERI!

Portparol SNSD Radovan Kovačević rekao je da su kukavice i licemjeri iz SDS jedini koji nemaju nikakvo pravo da kažu bilo šta o NATO s obzirom na to da nisu smeli ni da glasaju za Rezoluciju o vojnoj neutralnosti koju je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

On je rekao da ni sada niko iz SDS nije smio imenom i prezimenom da odgovori na njegovu izjavu od jutros da se ne bi nekome zamerili, pa se kriju iza imena stranke i stranačkog logotipa.

– Zvanična politika SDS je isključivo ta da BiH postane članica NATO. U prilog tome govore činjenice. SDS kada je bio na vlasti u Republici Srpskoj, usvojio je rezoluciju o strateškom opredeljenju Republike Srpske u sistemu odbrane BiH, u kojoj je tačo navedeno da BiH treba da postane član NATO – istakao je Kovačević.

On je podseti da je SDS dok je bio na vlasti u Republici Srpskoj glasao za Zakon o odbrani BiH u kojem je pisalo da BiH treba da bude članica NATO.

– Zatim su odbili da podrže Rezoluciju o vojnoj neutralnosti u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa je njihov koalicioni partner posle te rezolucije, usvojio strategiju spoljne politike u kojoj je jasno pisalo da postoji puni konsenzus o Akcionom planu za članstvo u NATO-u (MAP), iako je usvojena Rezolucija o vojnoj neutralnosti Republike Srpske – naveo je Kovačević, prenosi Srpskainfo

On je rekao da SDS jeste jednako NATO i dodao da onog trenutka kada budu hteli to da promene, trebaće da iskažu na bilo koji zvaničan način.

Kovačević je ponovio da Republika Srpska podržava saradnju sa NATO na isti način kao što sa ovim vojnim savezom sarađuje Srbija.

– Republika Srpska će ostati odana Rezoluciji o vojnoj neutralnosti koja je usvojena u Narodnoj skupštini Srpske – ponovio je Kovačević, naglasivši da je za Republiku Srpsku neprihvatljivo članstvo u NATO.

Iz SDS danas su saopštili da “SNSD nastoji završiti NATO integracije BiH”, a da je jasan pokazatelj toga, kako navode, “izjava portparola SNSD-a Radovana Kovačevića da „SNSD nema ništa protiv da postoji saradnja BiH sa NATO i da se dogovara na godišnjem nivou”.

Kovačević je ranije danas izjavio za N1 da SNSD nema ništa protiv da postoji saradnja BiH sa NATO i da se dogovara na godišnjem nivou, ali da u bilo kojoj vrsti sporazuma o tome mora jasno biti naznačeno da to ne podrazumeva MAP, niti put za članstvo u NATO.