Kosovski premijer ZAKUCAO: Po onome što je rekao… Nije Kosovo Srbija… NEGO JE SRBIJA KOSOVO!

Haradinaj je to izjavio na ceremoniji u selu Žegovac kod Gnjilana, dodavši da je za realizaciju prvog dela tog projekta obezbeđeno 87 miliona evra

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da će auto-putem Priština-Gnjilane-Belo brdo, koji je počeo danas da se gradi, biti povezana “Anamorava” (Kosovsko pomoravlje) sa, kako tvrdi, “istočnim Kosovom” (Opštine Preševo i Bujanovac), prenosi RTS, pozivajući se na lokalne medije.

Haradinaj je to izjavio na ceremoniji u selu Žegovac kod Gnjilana, dodavši da je za realizaciju prvog dela tog projekta obezbeđeno 87 miliona evra, a da će projekat izgradnje autoputa trajati 30 meseci.
Za novinare srpskih redakcija koji su pratili ovaj događaj nije bio obezbeđen prevod na srpski jezik, iako je on, po kosovskom ustavu, zvaničan u upotrebi i ravnorpavan sa albanskim, preneo je portal RTV Puls.
Telegraf.rs

Ibrahimov “Zid želja”: Goražde izlijepljeno neobičnim plakatima

Goražde je u popodnevnim satima oblijepljeno plakatima u kojima se građani pozivaju na neobičan “performans” koji će biti organiziran u utorak na mostu Alije Izetbegovića u ovom gradu.

Građani se pozivaju da u utorak pet do 12 prisustvuju polaganju kamena temeljca za izgradnju objekta “Zid želja” s pojašnjenjem da nije riječ o predizbornoj već o performansu te da je namijenjen svima koji žele “izbiti portal, prozor ili dograditi balkon ili strehu”.

Šaljivi plakat izazvao je priličnu pažnju stanovnika grada na Drini, a mnoge od njih i nasmijao.

Kako saznajemo, autoru plakata Goraždaninu Ibrahimu Deliću ipak nije bio cilj nasmijati svoje sugrađane, već na satiričan način izraziti ogorčenost zbog izostanka reakcije nadležnih nakon “probijanja” portala u blizini njegovog poslovnog objekta u zgradi Lamela H2.

“Neki mogu da rade šta hoće, pa sam ja odlučio da napravim jedan zid na mostu gdje će naši građani moći da grade i rade šta hoće”, kratko nam je kazao Delić.
Klix.ba