KONAČNO SE OGLASIO I MUP: Pogledajte šta će uraditi POLICIJA nakon što su borci blokirali saobraćajnice…

Hiljade građana satima je blokirano na cestama u Federacij BiiH, a kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova još uvijek nisu intervenisala kako bi omogućila normalan saobraćaj.

Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je u razgovoru za Klix.ba kako se demonstrantima još uvijek nije niko obratio i da MUP KS radi svoj posao “koliko može”.

“Vidjet ćemo šta će donijeti noć i hoće li se ko pojaviti ispred boraca da razgovara. Mi nemamo podatke ni o organizatoru tako da nemamo s kim razgovarati”, rekao je Halilović.

Halilovića smo pitali i da li će sarajevska policija iskoristiti zakonske ovlasti i intervenisati kako bi se odblokirale saobraćajnice.

“Kada se ispune uslovi policija će poduzeti zakonom predviđene mjere”, poručio je Halilović.

Kontaktirali smo Federalnu upravu policije (FUP) iz koje su nam kazali kako oni nemaju nikakve nadležnosti u vezi s uspostavljem redovnog saobraćaja s obzirom na to da je riječ o nadležnosti kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Građani koji se nalaze na dijelovima blokiranih cesta već satima upozoravaju kako se u automobilima nalaze djeca i kako nisu snabdjeveni dovoljnim količinama hrane i vode.

Vidno nezadovoljni odlukom nekadašnjih boraca o blokadi saobraćajnica su i poslodavci koji su demonstrantima jasno poručili da blokiraju rad institucija koje su uzrok njihovog problema, a ne da usporavaju odvijanje radnih procesa i protok roba u FBiH.

Hiljade građana satima je blokirano na cestama u Federacij BiiH, a kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova još uvijek nisu intervenisala kako bi omogućila normalan saobraćaj. Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović kazao je u razgovoru za Klix.ba kako se demonstrantima još uvijek nije niko obratio i da MUP KS radi svoj posao “koliko može”.

Klix