KO ĆE SAD BRINUTI O NJEGOVOJ DJECU: Po povratku iz Njemačke umro Nazif Mujić…

Nazif Mujić iz Lukavca, koji je na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine dobio nagradu Srebreni medvjed za ulogu u filmu Danisa Tanovića “Epizoda u životu berača željeza” jutros je preminuo.

Dženaza i ukop bit će obavljeni na Romskom mezarju u Svatovcu, u općini Lukavac, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Mujić, član Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH i stručni saradnik za pitanja Roma u Tuzlanskom kantonu.

“Nepravda ga je mnogo pogađala. U namjeri da svojoj porodici, supruzi Senadi i djeci Šemsi, Sandri i Danisu osigura bolji život, dva puta je odlazio u Njemačku, gdje je pokušavao ostati, no to mu nije uspjelo. Neki dan se vratio iz Njemačke, a jutros me zvao njegov brat da mi saopći ovu tužnu vijest”, rekao je Mehmed Mujić.

Mehmed Mujić tvrdi da je obavijestio nadležne institucije o smrti Nazifa Mujića i zamolio ih da, s obzirom na to da je riječ o porodici u kojoj niko ne radi, pomognu u organizaciji dženaze i ukopa, a kasnije i o vođenju brige o djeci.

Pravdajući se neimaštinom, Nazif je prije godinu prodao Srebrenog medvjeda.

U filmu “Epizoda u životu berača željeza” glumio je samog sebe, nakon što je njegovoj supruzi odbijen liječnički pregled, jer nije imala zdravstveno osiguranje.

Dženaza i ukop bit će obavljeni na Romskom mezarju u Svatovcu, u općini Lukavac, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Mehmed Mujić, član Vijeća nacionalnih manjina Federacije BiH i stručni saradnik za pitanja Roma u Tuzlanskom kantonu. “Nepravda ga je mnogo pogađala. U namjeri da svojoj porodici, supruzi Senadi i djeci Šemsi, Sandri i Danisu osigura bolji život, dva puta je odlazio u Njemačku, gdje je pokušavao ostati, no to mu nije uspjelo. Neki dan se vratio iz Njemačke, a jutros me zvao njegov brat da mi saopći ovu tužnu vijest”, rekao je Mehmed Mujić.

fokus.ba