KARLEUŠA DALA ODGOVOR: Evo zašto sam, sa mahramom, izašla na izbore

Pop pjevačica Jelena Karleuša, izašla je na izbore za gradonačelnika Beograda. JK je svoju građansku dužnost ispunila oko 14 sati u jednoj beogradskoj školi, a tom prilikom je izabrala veoma zanimljiv stajling.

Iako se pisalo da će upravo JK, inače rođena Beograđanka, biti kandidat za gradonačelnika prijestonice Srbije, do toga nije došlo.

Ona je putem društvenih mreža pred glasanje poručila da podržava opoziciju.

– Vlast podržava Ceca. Opoziciju Jeca. Ova prva u amanet donosi kriminalni dosije, nanogicu i Arkanove ukradene poklone oko vrata. Jeca nema ni dosije ni nanogicu. Samo čist obraz, zdrav razum i stav – napisala je JK.

– Ovi izbori ostat će upamćeni po apsolutnoj cenzuri medija, po satanizaciji ljudi iz opozicije na svim nacionalnim televizijama, po atmosferi mržnje i pokušaja podjele naroda od strane vlasti. zato Beograđani treba da glasaju – navela je pjevačica.

Ona je istakla da su ona, njeni preci i djeca Beograđani.

– Moj djed Pavle Karleuša, koji je preživio Goli otok, moj otac Dragan, osnivač UBPOK-a i čovjek koji je uhapsio ubice Đinđića, ja, moja djeca – svi smo rodjeni Beograđani. I zato idem danas da glasam. I vjerujem da će svi pravi Beograđani to danas učiniti – kazala je pjevačica.

Aleksandar Vučić proglasio ubjedljivu pobjedu

Predsjednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je lista koju je predvodio na beogradskim izborima osvojila više od 45 posto glasova, što je najbolji rezultat koji je ikada ta stranka postigla u Beogradu.

– Danas je bio dobar dan, dan kada su građani na miran i demokratski način birali svoje predstavnike i pokazali istinsko demokratsko lice zemlje, uprkos brojnim prijetnjama i pritiscima da će taj proces da uruše – rekao je Vučić.

Najveća izlaznost ovogodišnjih izbora u Beogradu je u Lazarevcu, a najmanja u Paliluli. Prema dosadašnjem trendu, izlaznost u glavnom gradu Srbije bi trebalo da bude između 52 i 54 posto, rekao je direktor agencije Fakor plus Aleksandar Pejić, napominjući da će se u tom slučaju cenzus kretati između 41.700 i 43.000 glasova .

Biračka mjesta, ukupno 1.185 njih, na kojima je mogao da glasa 1.606.931 birač bila su otvorena jutros u 7 sati.

Avaz.ba