KARLEUŠA BRUTALNO UVRIJEDILA BOSANCA: A kada joj je BOSANAC spustio da valja, Jelena ZANIJEMILA! NEVJEROVATNO!

Jelena Karleuša i Dragan Stojković Bosanac zakačili su se i izvređali u Zvezdama Granda.

Svađa ovog puta bila je oko izbora pesama takmičara, a Jelena im je zamerila to što su pevali pesme koje su šund, a Bosanac se nije složio s tim.

“Ovo nisu narodnaci, ovo je klasični šud. Ovo je šund koji je popularan u narodu”, besnela je Karleuša.

“Nije tačno, ovo je prava narodna muzika, nemoj da pričaš. Ovo su pesme koje su jako lepe. Ne znaš ti, ćuti.

“Ti ćuri. Šund sviraču, šund kompozitoru”, vređala je Karleuša.

Šta je šund?, upitali su je, a Karleuša je dala precizan dogovor: “Muzika koja nema nikakav kvaliter”.

“Ti ćeš da kažeš”, odgovorio joj je Bosanac.
Kurir

Balašević u Splitu odbio pjevati “Računajte na nas”: Jugoslavija da je valjala ne bi se krvavo raspala

Đorđe Balašević sinoć je u Splitu održao jedan od najvećih koncerata u posljednjih nekoliko godina. Iako u Split dolazi svake tri godine, Spaladium arena je bila prepuna. Čak i oni posjetioci koji su redovni na njegovim koncertima sinoć su čuli pjesme koje rijetko izvodi uživo, a produkcija je nadmašila sve ono što su njegovi fanovi viđali u posljednjih 40 godina njegove karijere.
Sinoć je u Splitu Balašević svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvijek Balašević je pričao s publikom te prvi put progovorio o osjetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije, piše Index.hr.

Iako nikad ne pjeva tu pjesmu, nekoliko fanova u Splitu je sinoć tražilo od Balaševića da zapjeva “Računajte na nas”, koju je napisao krajem sedamdesetih godina, međutim, Balašević je to odbio.

“Djeco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svjetskog sporta. Takve stvari vas trebaju veseliti, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarom, ali ja sam jugoplastičar, meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država”, rekao je Balašević na iznenađenje mnogih.

Prije nego što je orkestar započeo prve taktove pjesme “Nevernik”, Balašević je progovorio i o činjenici da postoji grad u kojem je zabranjen i nepoželjan.

“U grad koji spominjem u sljedećoj pjesmi (Banja Luka) vjerojatno više nikad neću otići, jer sam zabranjen, nepoželjan i nisam dobrodošao. Nije bilo do mene”, kazao je i dodao “Slobodan Milošević mi je omogućio da vidim svijet. Zabranio me je na nacionalnoj televiziji i u Srbiji, pa sam tako ja svirao na obližnjem Novom Zelandu i u susjednom Vancouveru. Tako je svijet postao moja domovina”, kazao je Balašević.
Klix.ba