“Kao da su se djeca igrala majstora”: DIJASPORAC OGOČEN KAKO SU MU RADILI STAN U BiH! Firma tvrdi…

Jedan Bosanac i Hercegovac koji živi i radi u Švicarskoj nedavno je, kako tvrdi, imao jako loše iskustvo sa jednom firmom iz Jelaha (BiH).

– Kupio sam stan na Krndiji (u zgradama) koji sam želio renovirati, pa tako i kupatilo – započeo je svoju ispovijesti, koju je objavio jelahba.info.

Tražeći firmu i materijal za renoviranje došao je do jedne firme (puni naziv poznat redakciji, op.prir.), a koja se bavi prodajom i zastupanjem proizvoda iz oblasti sanitarije, keramike, vodomaterijala, elektrointslacije, lakova, boja, okova i metala.

– Sa istim sam dogovorio renoviranje kupatila uz njihove majstore i materijal po mom izboru. Dogovoren je i način plaćanja. Pola odmah, a pola po završetku. Kad sam se pojavio ponovno u svom stanu imao sam šta i vidjeti. Kao da su se djeca igrala majstora. Vlasnika sam nazvao i rekao da s urađenim nisam zadovoljan i da dok se to ne ispravi ostatak ne želim platiti. Nakon toga su krenule uvrede, prijetnje i proganjanje od strane njegovog sina. Da ovo bude upozorenje svima vama – piše ovaj građanin.

ONI PREVARENI!? S druge strane, u firmi tvrde da su zapravo oni prevareni i da ih je vlasnik stana izbjegavao kako ne bi platio ostatak dogovorenog iznosa, prije nego što se vrati u Švicarsku. U porukama koje su mu poslane puten društvenih mreža, a koje smo imali na uvid, on je nazvan prevarantom i lopovom, te mu je zaprijećeno da bi do idućeg povratka u BiH stan mogao biti demoliran!?

Navodno, radnici koji su trebali popraviti greške nisu mogli naći vlasnika stana, kad su to željeli uraditi.

– Nemoj zaboraviti da izmisliš još nešto da ti ne valja kako je urađeno. Donesi lupu, pa kroz nju gledaj, lakše ćeš uočiti greške – navodi se u jednoj poruci koju je navodno uputio sin vlasnika firme.

Pogledajte i sami fotografije o ovom slučaju…

Doznajemo.com