KAD SU GORANU BREGOVIĆU UKRALI SKUPI AUTO našli ga za sat vremena: Evo i KAKO…

Goran Bregović je sredinom 1990-ih bio na meti ozbiljnih kriminalaca, ali ga je od njih iščupao Zoran Šijan, nekadašnji vođa “surčinskog klana”.

Kako piše beogradski Kurir, poznatom muzičaru je 1990-ih godina auto ukraden u centru Beograda, ispred zgrade u kojoj je stanovao. Bregin blizak prijatelj prisjetio se tog nemilog događaja.

– Goran i Zoran nisu bili bliski prijatelji, ali su se cijenili i poštovali. Jednom prilikom muzičar je upao u nevolju i nije znao šta da radi. On se parkirao ispred zgrade u kojoj je tada stanovao i popeo se u stan da uzme neke papire. Međutim, neki kriminalci su ga pratili i iskoristili su priliku da mu ukradu automobil koji je tada bio jedan od najskupljih u gradu. Kad je Goran vidio da njegovih luksuznih kola nema na mjestu gdje ih je ostavio, poludio je. Znao je da je pokraden. Uplašio se da ga lopovi ne prevezu preko granice ili da mu čak traže veliku svotu novca za otkup, što se radilo. Nije se mnogo uzdao u policiju, pa je riješio da pozove Šijana i zamolio ga za pomoć – tvrdi Bregovićev prijatelj.

Dodaje da je tadašnji suprug Goce Božinovske, koji je ubijen 1999. godine, odmah krenuo u potragu. Pozvao je svoje bliske saradnike i automobil je nađen za sat vremena.

– To je bilo teško vrijeme. Automobili su se krali kao halva. Lopovi tada nisu računali na to da Brega poznaje Šijana. Da se on nije umiješao, teško da bi auto bio pronađen, ali kada je odreagovao najjači u gradu, naravno da je problem riješen za tili čas. Muzičar je bio presretan i nije znao kako da mu zahvali. Od tada niko nije smio da baci oko na njegova kola, a kamoli da ih ukrade – završava izvor Kurira.

Goca Božinovska, za isti izvor potvrđuje ovu priču.

– Mnogo puta sam to rekla, ali nikada mi nije teško da ponovim, moj Zoran je bio veliki čovjek. Uvijek je želio da pomogne. Svima je izlazio u susret. Kada je mogao da riješi problem, rješavao ga je za pola sata. Njega su svi cijenili i niko nije smio da mu stane na crtu. Znalo se da njegova riječ ima težinu. Godine su prošle, ko zna šta je svega bilo i kome je on sve pomagao – izjavila je Goca.

doznajemo.com