JEZIVA NAJAVA LIKVIDACIJE ARKANA STIGLA JE CECI U SMS PORUCI: Pogledajte šta je pisalo…

U srijedu 12.januara, tri dana prije Arkanovog ubistva, Ceca Ražnatović gostovala je na televiziji u emisiji “Maksovizija”. U publici, u prvom redu, sjedio je Arkan. Bio je u crnoj kožnoj jakni i povremeno je komentarisao bisere popularnog voditelja Minimaksa. Odmah nakon emisije fotografisao se za uspomenu s Minimaksom, Stefanom Milenkovićem, Vukom Bojovićem, manekenkom Katarinom Rebračom, mađioničarem Big Laletom i svojom suprugom. Jedva sedamdesetak sati kasnije, 15. januara 2000.

Arkana su izrešetali u predvorju hotela Intercontinental, današnji Crowne Plaza u Beogradu.

Nakon što je ubijen, procurile su priče kako su tokom emisije u kojoj je gostovala Ceca, Minimaksu na mobilni stizale poruke kojom su pojedinci najavljivali Arkanovo ubistvo.

Iako je Minimaks te priče demantovao, kao i činjenicu da je samo tri dana ranije znao da će Arkan biti ubijen, pojavio se sadržaj navodnih poruka. Jedna je glasila: “Ceco, ličiš na Gocu Božinovsku”, čime su aludirali na ubistvo Zorana Šijana, vođu surčinskog klana i Arkanovog prijatelja i supruga Goce Božinovske, srpske folk zvijezde.

U drugoj je poruci navodno pisalo: “Arkane, ponesi sako, gore je hladno”.

Arkan je navodno najviše volio subote, a te se subote njegova supruga Ceca otišla naći sa svojom sestrom Lidijom u njenom ekskluzivnom butiku u Intercontinentalu.

Arkan nije išao s njom, a tog je poslijepodneva viđen kako ispija kafu u kafiću Trozubac u Nušićevoj ulici, a potom na Terazijama kako kupuje novine. Nakon toga je sa svojim tjelohraniteljem seo u blindirani džip i otišao u Intercontinental na ručak.

Na ulazu u hotel sreo je svog starog prijatelja Milenka Mandića i kako pišu srbijanski mediji, prema provjerenom izvoru, njih su dvojica u hotelskom separeu kasnije zajedno popunjavali listiće za kladionicu.

Mandić je pola sata prije pucnjave krenuo prema kladionici uplatiti listić, ali je usput sreo poznanika koji se ponudio da to obavi umjesto njega. Da je Mandić sam otišao u kladionicu danas bi možda bio živ. Arkan i Mandić su sa Cecom i njenom sestrom ručali u hotelskom restoranu, a onda sjeli u kobni separe.

Arkan se u Intercontinentalu uvijek osjećao sigurno, tamo se oženio, osnovao stranku… Intercontinental mu je bio drugi dom.

Espreso.rs/ekskluziva.ba