JEZIVA ISPOVIJEST 26-GODIŠNJAKINJE MOMKA| Ušli smo autom u tunel u BiH: Uslijedio je UŽAS…

Kad sam bila klinka, devedesetih, često sam sa sestrom sama putovala na more, i, naravno, uvijek smo prolazile kroz Višegrad. A u tom dijelu puta ima mnogo tunela…

Jezivu ispovijest Draginje (26) iz Pančeva u Srbiji objavio je portal Telegraf.rs, u kojoj ova djevojka govori o zastrašujućoj priči koju je čula kao dijete:

– Kad sam bila klinka, devedesetih, često sam sa sestrom sama putovala na more, u Herceg Novi, išle smo prvo kod bake u BiH. I, naravno, uvijek smo prolazile kroz Višegrad, jednostavno bez toga se nije moglo.

A u tom dijelu puta ima mnogo tunela. I jedne godine, ne mogu da se sjetim, ali tad su odmah pozatvarali šibere na autobusu.

Dečko koji je to uradio, ispričao je najjeziviju priču za koju ni dan-danas ne znam je li istinita. Tačnije, navodno, tih devedesetih godina tuda su se vozili mladi dečko i djevojka.

Bilo je vruće, imali su otvoren šiber. Na ulazu u jedan tunel, na njih dvoje u kolima je navodno palo klupko zmija.

U brzini nisu mogli da reaguju, ujedale su i njega i nju. Ubrzo je izgubio kontrolu nad autom i slupali su se.

***

Ova priča nas je sve naježila, a od tada smo svaki put kad smo putovale kolima morale da zatvaramo šiber. I najgore, tad su i naši rođaci znali za to.

Nije bilo Interneta onda, vijesti su bile po novinama, a mi, djeca, smo slušali usmeno šta se desilo kad bi odrasli pričali.

– Nikad to neću zaboraviti, probala sam da izguglam, da doznam je li istina, ali nema nigdje nikakve informacije. Voljela bih kad bi ljudi iz Višegrada pročitali ovo i rekli da li su čuli za tu legendu ili je stvarno to istina… – poručila je Draginja.

doznajemo.com