Jerlagić odgovorio na Zvizdićevo pismo

Nakon otvorenog pisma koje je Zvizdić uputio povodom saopćenja Jerlagića, predsjednik Stranke za BiH se ponovo oglasio.
Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Cijenjeni gospodine Zvizdiću, nema potrebe da se uzbuđujete. Da je sve to istina što Vi govorite, a nije, radi ne politiziranja ove teme, odgovorite građanima šta se nalazi u upitniku. Ko Vas je ovlastio da uopšte razmatrate pitanja suprotno Ustavu Bosne I Hercegovine?

U BiH je počinjen genocid, a Vi se dogovarate sa egzekutorima tog genocida da izvršite posljednju fazu genocida, legalizacijom nezakonitim i od međunarodne zajednice nepriznatim brojevima.

Kako ćete žrtvama genocida i najgorih stradanja objasniti da ste prihvatili podatke onih koji su egzikuciju činili. S tim podacima ste umanjili broj Bošnjaka. Recite nam šta je sa 58000 izbrisanih!

Vratimo se na suštinu i recite građanima BiH ko vas je ovlastio da na tako nešto pristajete. Objavite upitnik javno da bi dalje mogli razgovati i da bi se prestalo sa agonijom obmanjivanja javnosti. Pozivam Vas da odmah sve objavite i da učinite proces javnim i transparentnim. Ovo nema veze sa politikom već sa BiH i njenom budućnosti. U suprotnom ovdje se radi samo o Vašim bolesnim ambicijama.

Da ste patriota kako se predstavljate, napustili bi ste prostorije u manjem BiH entitetu u kojima nije bilo obilježja države BiH ili bi ste organizatore uslovili da iste postave.

Ponavljam Vam, Bosnu i Hercegovinu niste branili, e nećete je ni prodavati!

Sad par rečenica na neistine koje ste iznijeli i naučili olako plasirati.

Ja se nisam proglasio članom Predsjedništva BiH , nego samo javno objavio svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Razlog za to je što za razliku od Vas mi nemamo kamere kad god poželimo da pričamo o mehanizmima koordinacije i reformskim agendama, koje niko osim Vas ne vidi, a sa kojima javnost BiH zasipate svaki dan.

Vi se držite one “vjerujete li vi meni ili svojim očima”?

Časno radim svoj posao u energetici, pa između ostalog i zastupanje u prodaji električne energije i ne vidim šta je tu sporno, osim mahalanja koje slušam svaki dan od sličnih Vama. Tržište električnom energijom je u potpunosti otvoreno. Valjda ste toga svjesni, mada smo kao država kažnjeni zbog neprovođenja direktiva evropske energetske zajednice, a Vi ste na čelu Vijeća ministara koje je za to zaduženo. Da ne znam raditi svoj posao, vjerovatno ga ne bih radio za renomirane svjetske kompanije.

Kad ste tako sigurni u sebe zašto ne pokrenete uvođenje elektronskog glasanja ili skeniranje glasačkih listića?Zašto se plašite nas koji kako kažete nemamo “ni 1% podrške”?

Predložite to. To će biti transparentno. Postat ćete civilizacijski heroj. Dajte priliku da biraju glasači, a ne brojači.

Amer Jerlagić

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu

(Vijesti.ba)