JEDINA STVAR KOJA SE NIJE ZNALA O UBISTVU JELENE: Da li ju je baš ZBOG OVOGA Zoran ubio?!

O ubistvu pjevačice «Granda» Jelene Krsmanović-Marjanović (33) dosad je javnost upoznata sa gotovo svim detaljima. Poznato je da je podignuta optužnica protiv njenog supruga Zorana (38), a tek treba vidjeti može li se tokom sudskog procesa dokazati da ju je upravo on ubio – i to na zaista jeziv način!

Međutim, dok se manje-više zna s čime Tužilaštvo raspolaže kada su u pitanju materijalni dokazi, još uvijek su prilično «magloviti» motivi koji su supruga, navodno, naveli da ubije ženu s kojom ima i maloljetnu kćerku Janu.

Zanimljivo je zbog toga vidjeti šta o tome, kako se pretpostavlja, piše u optužnici protiv Marjanovića.

Navodno, pjevačica «Granda» Jelena Krsmanović Marjanović neposredno prije smrti poslala je SMS jednim muškarcu, što je usporilo njeno trčanje i praktično omogućilo njenom suprugu Zoranu (38), optuženom za ubistvo, da je sustigne i zada joj udarce koji su vodili ka smrti 33-godišnjakinje.

Prema navodima optužnice, 2. aprila 2016. godine, nakon što je bračni par Marjanović sa kćerkom Janom došao na nasip Crvenka (Borča, Beograd), Jelena je otišla da džogira.

– U tom momentu, Zoran i Jana ostaju sami, a Zoran gasi mobilni telefon, ostavlja dijete samo i kreće za Jelenom. Vještačenje njenog mobilnog telefona pokazalo je da je Jelenu u 16.41 pozvala kuma Vera, a njihov razgovor trajao je 35 sekundi. Poslije tog razgovora, Jelena je poslala SMS izvjesnom M.Š., a potom ju je pozvala i majka – iznosi izvor na koji se poziva tabloid «Alo!», ono što navodno piše u optužnici.

Prema nezvaničnim informacijama istog izvora, Zoran je video da Jelena piše poruke i telefonira, pri čemu je usporila korak.

– Vještačenja mobilnih telefona i izjave svjedoka govore o tome da je Zoran između 16.54 i 17.04 sustigao Jelenu. Prije toga je video da ona drži telefon u ruci i pretpostavka je da je počeo da je ispituje o tome kome šalje poruke, sa kim se dopisuje i sa kim razgovara – nastavlja izvor i dodaje da je Zoran bio upućen u svaki Jelenin korak i da joj je često uzimao telefon kako bi pregledao njene poruke i pozive.

– Još jedna pretpostavka je da su Zoran i Jelena kraće vrijeme razgovarali, nakon čega se ona okrenula kako bi nastavila trčanje – objašnjava sagovornik.

HARMONIČAN ODNOS? Zoran Marjanović je u svojim izjavama, kako istražnim organima, tako i medijima, isticao da je Jelenin i njegov odnos bio harmoničan.

– Nismo se svađali, lijepo smo živjeli i dogovarali se, a i radili smo zajedno – tvrdio je Zoran. Govoreći o danu ubistva, Marjanović je isticao da se nijednog trenutka nije odvajao od kćerke, niti da je silazio sa nasipa i prilazio kanalu.

Međutim, prema optužnici, Zoran je oštrim predmetom ubo Jelenu u lakat i vrat, a ona je počela da bježi. Tada joj je ispao telefon, kao i jedna patika i gumica za kosu. Ubijena žena je bježeći ušla u kanal, a Zoran joj je sa obale metalnim predmetom zadao osam smrtonosnih udaraca u glavu, od kojih je pala u kanal, licem okrenutim nadolje i udisala je vodu.

Kako «Alo!» doznaje iz teksta optužnice, koja još nije potvrđena od strane Višeg suda, nazire se i mogući motiv zločina. Naime, iz iskaza brojnih svjedoka proizlazi da je Jelena navodno namjeravala da napusti porodičnu kuću u Borči i da sa sobom povede i kćerku.

– Otkako su se vjenčali, Zoran i Jelena su živjeli u njegovoj porodičnoj kući u Borči, i to u zajednici sa njegovim roditeljima i bratom. Jelena se žalila prijateljicama i rođacima da više ne može da podnese život u toj kući. Ona je željela da suprug, njihova kćerka i ona počnu da žive sami, ali se Zoran tome navodno protivio, pa je Jelena nagovijestila da će otići bez njega – tvrdi izvor.

Sve ovo ukazivalo je na mogućnost da je Zoran, kada je vidio da njegova supruga razmjenjuje poruke misleći da je on ne vidi, pomislio da ona kuje plan da ode iz njihovog doma. 

– Od samog početka istrage, inspektori su sumnjali da je okidač za ubistvo bilo to što je Zoran htio da spriječi Jelenin odlazak. Više od toga, želio je da spriječi da ona povede kćerku. Međutim, on nikada u svojim izjavama nije spominjao Jeleninu želju da ode iz kuće, a pitanje je i da li bi Jelena zaista otišla, pa je sve ostalo na nivou policijske pretpostavke – smatra izvor.

NEDOSTAJU DVA DOKAZA. Ostalo je i nejasno i čija su tri biološka traga koji su izolovani iz DNK nađenom na Jeleninom tijelu. Nesporno je da je riječ o muškarcima, ali nedostaju dva dokaza da bi se sa 90% sigurnosti moglo utvrditi kome pripadaju.

Zanimljivo je da su obducenti na Jeleninom tijelu uočili da su joj nokti na prstima ruku kratki, ravnomjerno podsječeni i neravnomjerno prekriveni iskrzanim crvenim lakom, za razliku od stopala, gdje je crveni lak najvećim dijelom ostao na noktima.

Osim odjeće, nokti odsječeni sa Jeleninih ruku predani su policiji kao neki od ključnih dokaza.

Autopsija je utvrdila da je Jelena, osim na potiljku, imala rane na nadlaktici i nagnječenje na ramenu, što ukazuje na odbrambene povrede, kako bi sačuvala glavu od udaraca. Takođe je dobila udarce po nogama i tešku povredu iznad lijevog članka. Ipak, Jelena je najviše rana imala na glavi, utvrđeno je obdukcijom.

– U potiljačnom predjelu, obostrano cijela površina tkiva poglavine na kojoj se nalaze rane potpuno je odlubljena od krova lobanje, koji je u tom predjelu višestruko prelomljen – zaključili su patolozi.

Smrtonosni udarac zadobila je kada je bačena u kanal, a u prilog tome govori to da je u pjevačičinom desnom plućnom krilu nađen dio mrke grančice, dužine oko 25 milimetara. U oba plućna krila nađen je mulj.

– Na osnovu svih nalaza, zaključuje se da je smrt nastupila uslijed oštećenja važnih moždanih centara. Jelena je bila živa kada je bačena u vodu – navodi izvor «Alo!».

doznajemo.com