JEDAN NA POSMRTNICI, DRUGI IZA REŠETAKA: Otac petero djece ubijen, ubica odranije…

Tridesetosmogodišnji Semir Muratović, zvani Sema, iz Tuzle koji je osumnjičen za ubistvo 52-godišnjeg Fikreta Durakovića iz ovog grada, danas je predan u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK), potvrđeno je za Tuzlanski.ba. Podsjećamo, Fikret Duraković (52) je ubijen jučer oko 12 sati u naselju Bulevar u Tuzli s dva uboda nožem, a osumnjičeni za ovo krivično djelo je Semir Muratović (38).

Muratović se nakon ubistva predao policiji, a nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova TK predan je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli

– Tokom uviđaja koji je vodio tužilac ovog tužilaštva, a u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK je utvrđeno da je između ove dvije osobe došlo do verbalne prepirke i fizičkog obračuna, nakon čega je Muratović uzeo nož i Durakoviću zadao dva uboda u predjelu grudnog koša i leđa. Od posljedica ovog povređivanja Duraković je vrlo brzo i preminuo, izjavio je za Tuzlanski.ba predstavnik za javnost Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela preminulog, a danas treba biti donesena naredba o provođenju istrage.
Arnautović je dodao da će osumnjičeni biti ispitan, nakon čega će se Kantonalnom sudu u Tuzli navjerovatnije uputiti prijedlog za određivanje pritvora.

– Mi još uvijek nemamo informaciju o motivu ovog ubistva, međutim osumnjičena osoba će danas biti ispitana, kao i svjedoci. Pokušat ćemo doći do informacija šta je bio konkretan motiv za ovo krivično djelo, dodao je Arnautović.

Ubistvo koje je u nedjelju potreslo Tuzlu dogodilo se na takozvanoj “Maloj pijaci” u naselju Bulevar, a Muratović i Duraković su se od ranije poznavali. Prilikom ovog događaja smrtonosan je bio jedan od uboda nožem koji je Duraković zadobio u predjelu srčanog mišića. Kako nezvanično doznajemo, Muratović je od ranije poznat policiji.

doznajemo.com