JE LI ZBOG OVOGA USPJEŠAN? Predanost vjeri: Amel Tuka ni na utrke ne putuje bez serdžade i tespiha…

Najbolje bh. atletičare i atletičarke očekuje nastup na 23. Balkanskom prvenstvu koje sutra počinje u Istanbulu.

Naš nacionalni tim i ovoga puta će predvoditi najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

Bronzani sa Svjetskog prvenstva iz 2015. godine i vlasnik najbržeg vremena u Evropi u prošloj godini poznat je kao osoba koja je izuzetno posvećena vjeri.

Ne libi se Amel često na društvenim mrežama objaviti fotografiju koja ima veze s vjerom.

U više navrata i sam Tuka je kazao kako je vjera jedan od stubova njegovog života, a na put u Istanbul najbrži Bosanac očito nije želio krenuti bez svoje serdžade i tespiha.

Fotografiju serdžade i tespiha Tuka je objavio na Instagram Storyju označivši se u u Istanbul Gonen hotelu.

Najbolje bh. atletičare i atletičarke očekuje nastup na 23. Balkanskom prvenstvu koje sutra počinje u Istanbulu.

Bosanskohercegovački atletičari i atletičarke tokom predstojećeg vikenda nastupit će na 23. Balkanskom prvenstvu u Istanbulu, a ovog puta naš nacionalni tim predvodit će Amel Tuka.

Bh. tim već danas stigao je u Tursku, te su iskoristili to vrijeme da se u potpunosti posvete pripremama, ali i da posjete pojedine znamenitosti. Ipak, najzanimljivije su bile objave Amela Tuke na Instagramu, koji je još jednom pokazao svoju veliku posvećenost islamu.

On ni ranije nije imao problem s tim da na društvenim mrežama objavi fotografije ili snimke u vezi s vjerom, a ovog puta objavio je na Instagram Storyju fotografiju serdžade i tespiha koji uvijek nosi sa sobom.

I mnogo puta ranije Tuka je govorio kako je vjera jedan od stubova njegovog života, te svakodnevno iskazuje svoju posvećenost tom cilju.

faktor.ba+radiosarajevo.ba