IZDAT METEOALARM ZA BIH| Nakon velikih hladnoća i snijega: Pogledajte kakvo će sutra nevrijeme pogoditi Bosnu…

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za sutra, 2. mart, a zbog intenzivnih padavina koje će zahvatiti Hercegovinu i jugozapadnu Bosnu.

Prema predviđanjima sutra se na ovom području očekuju padavine od 40 – 60 l/m2.

Sutra se Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom, koja se ponegdje može lediti u dodiru sa tlom.

U jutarnjim satima i dio prije podneva ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa susnježicom ili snijegom.

Intenzivnije padavine na jugozapadu, istoku i jugoistoku Hercegovine.

U osataku zemlje padavine slabog do umjerenog intenziteta. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura od -6 do 1, na jugu od 2 do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne do 6 do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom koja se može lediti u dodiru sa tlom. U jutarnjim satima moguća je i susnježica. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 6 stupnjeva.

faktor.ba

U subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovin se očekuje kiša u jutarnjim satima i tokom večeri.

Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne slab snijeg u prvom dijelu dana. Na planinama sa snijegom te ponegdje u centralnim djelovima. U ostatku Bosne mjestimična kiša ili rosulja u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 13 stupnjeva.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a tokom noći padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.

N1