IZA POGINULIH OSTALO ČETVERO MALOLJETNE DJECE: Cijeli grad žali za Nejlom, Irfanom i Seadom…

Dva mlađa muškarca i žena iz Novog Pazara (Sandžak, Srbija) poginuli su jutros u saobraćajnoj nesreći u blizini Novog Pazara dok je troje ljudi povrijeđeno. Nezvanično je objavljen i identitet, u pitanju su supružnici Irfan Vatić (32) i Nejla Halitović (27) te Sead Krlić (32) iz novopazarskog naselja Lug.

Poginuli su iza sebe ostavili po dvoje maloljetne djece.

Nesreća se dogodila jutros u 8 sati kada je automobil marke BMW koji je išao iz pravca Novog Pazara udario u autobus “Kavim-Sandžaktransa” koji je saobraćao na liniji Raška – Novi Pazar. Hitna pomoć je u 8.05 dobila dojavu o nesreći, Sanitet je vrlo brzo došao na lice mjesta, ali su u 8.20 mogli samo da konstatuju smrt tri osobe.

Svi stradali su iz putničkog automobila, dok je u autobusu nekoliko lakše povrijeđenih. Urzok nesreće je, kako se pretpostavlja, vožnja neprilagođena uslovima na cesti. Automobil je bukvalno podletio pod autobus.

Poslije sudara autobus se zaustavio u granju pored puta, a na lice mjesta su izašle službene osobe.

U autobusu je povrijeđeno troje putnika. Njima je pomoć ukazana u novopazarskoj Opštoj bolnici. Portparol ove zdravstvene ustanove dr. Suada Gicić-Skenderi je izjavila da su putnici iz autobusa zadobili lakše tjelesne povrede.

– Jedna pacijentkinja je zbrinuta na hirurgiji, a dva na otorinolaringologiji i poslije ukazane pomoći puštene su na kućno liječenje – navela je dr. Gicić-Skenderi.

Dalja istraga trebala bi utvrditi okolnosti ove tragedije. Naložena je i obdukcija tijela stradalih.

Na cesti je u trenutku nesreća bila strahovita poledica. Temperatura čak -10!

U ovom dijelu zemlje jutros su poledica i snažan vjetar otežavali saobraćaj, a vozačima se savjetuje maksimalan oprez i obavezna zimska oprema.

Zbog pogibije troje Novopazaraca, Gradsko vijeće je na vanrednoj sjednici utorak proglasio Danom žalosti u gradu.

doznajemo.com