IVANIĆ NEMA MILOSTI: Tražit će smjenu ambasadora BiH u Rusiji zbog slike sa zastavom sa ljiljanima…

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić zatražit će na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva razrješenje ambasadora BiH u Moskvi Mustafe Mujezinovića, koji se fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu u Moskvi s “ratnim zastavama BiH”.

Na fotografiji je zapravo zastava Bosne i Hercegovine koja je bila zvanična zastava naše zemlje od 22. maja 1992. godine, kada je zvanično predstavljena ispred zgrade UN-a u New Yorku, pa do februara 1998. godine.

“Ivanić smatra da je potez ambasadora Mujezinovića neprimjeren i zato će već na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH, 13. marta, tražiti njegovo razrješenje”, rekla je Srni Ivanićeva savjetnica za medije Marija Milić.

I ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak najoštrije je osudio to što se ambasador BiH u Moskvi Mustafa Mujezinović fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu sa ratnim zastavama BiH i potvrdio da je o tome već informisao Predsjedništvo BiH koje je nadležno da sankcioniše ovaj postupak.

Sporna fotografija sa istaknutim ratni zastavam BiH nastala je nako što su se studenti iz BiH koji ovih dana borave u Moskvi sastali sa ambasadorom Mujezinovićem.

Studenti su, zajedno sa Mujezinovićem, sa Crvenog trga u Moskvi svima u BiH čestitali Dan nezavisnosti BiH.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić zatražit će na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva razrješenje ambasadora BiH u Moskvi Mustafe Mujezinovića, koji se fotografisao sa studentima iz BiH na Crvenom trgu u Moskvi s “ratnim zastavama BiH”. Na fotografiji je zapravo zastava Bosne i Hercegovine koja je bila zvanična zastava naše zemlje od 22. maja 1992. godine, kada je zvanično predstavljena ispred zgrade UN-a u New Yorku, pa do februara 1998. godine.

Klix