ISPRED KUĆE POZNATOG BH POLITIČARA: Djecu poveo u školu pa na pragu pronašao BOMBU…

Nepoznata osoba podmetnula je ispred vrata kuće sekretara Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednika Općinskog odbora SDS-a Pale Bojana Ninkovića ručnu bombu, koja se, srećom, nije aktivirala.

Prodaja zemlje

Ninković kaže da je bombu zatekao na pragu porodične kuće na Palama, kada je s djecom krenuo vani. Odmah je pozvao policiju, koja je bombu uklonila.

– Na kućnom sam pragu pronašao „poklon“, crnu bombu. Zamislite da nisam bio prisutan kada su djeca krenula u školu, šta se sve moglo desiti – rekao je Ninković.

On je uvjeren da je to bila samo jedna, kako kaže, u nizu uznemirujućih poruka i napada, kojima je izložen više od godinu dana. Podsjetio je da je ranije primao prijeteće SMS poruke te da su 28. marta polupani prozori na njegovoj kući.

– Simptomatično je da se svaki napad dešava nakon saopštenja SDS-a u kojem ističemo da smo protiv prodaje nekretnina i zemlje na području Pala. Tako je bilo i ovog puta, jer smo podsjetili aktuelnog načelnika na predizborna obećanja – rekao je Ninković.

Rad na slučaju

On je zatražio od policije da što prije rasvijetli ovaj slučaj.

– Političkim neistomišljenicima šaljem poruku da ostajem na čelu OO SDS-a Pale i da ćemo nastaviti da ukazujemo na sve propuste u opštini – kaže Ninković.

On se zbog sigurnosti troje maloljetne djece sklonio van Pala.

Istraga u toku

Zamjenik načelnika PU Istočno Sarajevo Predrag Ćajić potvrdio je da je policija ispred ulaznih vrata u Ninkovićevu kuću pronašla bombu.

– U saradnji s tužiocem preduzimaju se sve neophodne aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti – rekao je Ćajić.

Avaz