ISPRAĆENA TRAGIČNO STRADALA ODBOJKAŠICA ERNA: Otac se držao snažno, ali onda se zagrcao u suzama…

Pored nove džamije u kalesijskom naselju Miljanovci danas je, nakon ikindije namaza, klanjana dženaza odbojkašici Erni Sinanović (36), koja je preksinoć poginula u saobraćajnoj nesreći. Veliki broj ljudi pohodio je porodičnu kuću Erne Sinanović u Miljanovcima, potom je tužna kolona ispratila tabut do džamije, a onda i na lokalno mezarje.

Podjsetimo, nesreća se dogodila preksinoć na dijelu regionalnog puta Međaš-Živinice u mjestu Gornje Vukovije.

Erna Sinanović bila je uspješna odbojkašica, koja je nosila dres i reprezentacije BiH. Karijeru je okončala 2016. godine u dresu kalesijske Bosne, u kojoj je i napravila prve odbojkaške korake. Nastupala je i za Kulu Gradačac te Odbojkaški klub Polo sa kojim je tri puta bila prvak BiH. Za najbolju sportisticu Kalesije proglašena je 2015. godine.

U saobraćajnoj nesreći pored Erne Sinanović (36), smrtno su stradale i Ajša Hamzić (58) i Ajiša Hamzić (55) iz Miljanovaca. Ajši i Ajiši Hamzić treba biti klanjana zajednička dženaza – sutra nakon podne namaza ispred džamije u Miljanovcima.

Danas je avlija porodične kuće Erne Sinanović bila potpuno ispunjena ljudima koji su došli da odaju počast i ožale djevojku koju su znali skoro svi u kalesijskom kraju. Ostalo je samo toliko mjesta da tabut dođe pred kućni prag. Kao podsjetnik na sportsku karijeru, ispred kuće su postavljeni Ernini pehari, medalje i priznanja.

Brojni prijatelji porodice Sinanović stigli su iz raznih krajeva BiH, a među onima koji su klanjali dženazu bio je i Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Ernin otac Sulejman Sinanović nakon dženaze zahvalio se onima koji su došli te svima koji su pružaju podršku porodici u ovim teškim trenucima.

Danas je Ernin otac na trenutke izgledao tako snažno, pa bi onda nekoliko puta naprosto zagrcao u suzama.

Podsjećamo u srijedu oko 22 sata u Gornjim Vukovijama, tačnije na nekadašnjoj pomoćnoj pisti vojnog aerodroma Dubrave, došlo je do sudara “opel astre” i BMW-a. Na mjestu su poginule saputnice iz opela Erna Sinanović, Ajša i Ajiša Hamzić. Na Univerzitetski klinički centar Tuzla sa teškim povredama prevezen je vozač BMW-a Mehmed Šmigalović (19) te vozačica opela Mermima Hamzić (26).

Zbog pogibije tri žene u Kalesiji je danas proglašen Dan žalosti.

doznajemo.com