ISPRAĆAJ MLADIĆA ESADA OMERSOFTIĆA koji je u NOVOGODIŠNOJ NOĆI sletio autom u Bosnu, u utorak…

U rijeci Bosni kod Maglaja u nedjelju je pronađeno beživotno tijelo, a riječ je o Esadu Omersoftiću (19), tinejdžeru i sinu poznatog muzičara iz Maglaja (BiH), koji je nestao u Novogodišnjoj noći! Beživotno tijelo pronađeno je u mjestu Kosova kod Maglaja.

Omersoftić je 1. januara sletio s vozilom u rijeku Bosnu.

Ispraćaj mladića s ovog svijeta je u utorak 16.01.2018. godine u 14.15 h, kada se treba obaviti Dženaza-namaz, a ukop nakon toga na Mezarju “Orsopovac”.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) FBiH objavila je jučer da je okončana potraga u Maglaju za nestalim utopljenikom Esadom Omersoftićem, koji je 1. januara automobilom sletio u rijeku Bosnu.

Kako je iz Federalne uprave Civilne zaštite navedeno, pripadnici Profesionalnih vatrogasnih jedinica Maglaj i Tešanj, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Doboj-Jug, tim Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, uposlenici Civilne zaštite, Policijske stanice Maglaj, te članovi maglajskog Rafting kluba “Natron” su okončali potragu za nestalim mladićem Esadom Omersoftićem u Kosovi na Adi.

Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak odmah je potvrdio u prvoj izjavi da je pronađeno tijelo: “Na mjestu pronalaska se okupila porodica nestalog mladića, oni tvrde da je riječ o tijelu Esada Omersoftića…”

Esadov otac je poznati i omiljeni muzičar iz Maglaja Azahari Aka Omersoftić. Njegov brat Aziz Omersoftić, dao je nakon pronalaska tijela mladića izjavu.

– Porodica je dobila veliko olakšanje s pronalaskom tijela. Svaka smrt je teška, posebno kada ode jedan mladi život iz porodice, ali s pronalaskom Esadovog tijela, svima nam je u porodici mnogo lakše…

Upravo Aziz je danas bio u ekipi koja je pronašla tijelo, a on je izrazio želju da se zahvali timovima, koji su prvi uočili Esada u vodi. 

– Želio bih se zahvaliti Kajak-rafting klubu “Natron” iz Maglaja i Sportsko-rekreativnom klubu “Bosna” iz Zenice. Ekipu iz Maglaja je predvodio Abud Memišević, zajedno s momcima Salihom, Adisom i Senadom, dok su iz Zenice sa mnom u čamcu bili Senad, Jasmin i Zoka iz Zenice. Danas tu nije bilo njihovog vođe Ekrema Tuke, ali je on bio od velike pomoći proteklih dana potrage – izjavio je Aziz Omersoftić, koji  je dodao da su u trećem čamcu koji je i danas bio u potrazi za nastradalim Esadom, bili vatrogasci iz Maglaja.

– Dužan sam se zahvaliti i njima. Upravo vatrogasci iz Maglaja su bili sa mnom svakodnevno u potrazi. Hvala i načelniku Mirsadu Mahmutagiću, koji nam je bio od pomoći, kao i svim građanima Maglaja, koji su bili u potrazi i dežurama na mostovima – dodao je Aziz.

Doznajemo.com/Avaz/MaglajINFO