ISPOVIJEST SINA UNESREĆENOG KAMIONDŽIJE| Nazvao je sina i rekao: Visim iznad rijeke…

Nenad Savić, sin Miodraga Savića, koji je satima u kabini kamiona visio iznad ledene Morave, priča šta sve dešavalo danas na auto-putu kod Jagodine.

Vozač kamiona visio u kabini iznad rijeke Vozač kamiona visio u kabini iznad rijeke
– Odvezao sam oca do kamiona, trebalo je da iz Paraćina krene na utovar. Desetak minuta kasnije pozvao me je i rekao “Sine, brzo dolazi imao sam saobraćajku kod Mijatovca, visim iznad Morave”. Odmah sam odjurio do njega, a kad sam vidio kamion kako je probio ogradu mosta i kabinu iznad vode sledio sam se – priča Nenad Savić iz Paraćina, čiji je otac Miodrag danas spašen poslije prave drame na auto-putu kod Jagodine.

Na mjesto nesreće brzo su stigle ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca koje su odmah počele da prave plan kako da Miodraga izvuku iz kabine, piše Kurir.

– Sreća, pa je bio svjestan. Vidio sam da je uplašen, ali da drži strah pod kontrolom. Ipak je on bivši vatrogasac i nije dao da ga panika savlada. Ni meni nije bilo naravno svejedno, jer sam bio svjestan da se kamion maltene drži samo na zadnjoj osovini i da svake sekunde nešto može da krene po zlu. Trudio sam se da mu skrenem misli, stalno sam ga zagovarao – prepričava Nenad Savić.

Tada mu je otac i rekao šta se zapravo dogodilo na auto-putu kod Ćuprije.

– Put je bio pod snijegom i jednostavno je proklizao i izgubio kontrolu. Imao je ludačku sreću da se kamion nekako zaustavio. Još pola metra da ga je vukla inercija, završio bi u rijeci. Zato mi je i rekao da ga je Bog pogledao – priča Savić.

Njegov otac poslije skoro četiri sata provedenih u ledenoj kabini uspješno je spašen i odmah upućen u bolnicu u Ćupriji.

– Imao je povišen pritisak, a ljekari su mi rekli da će mu provjeriti i šećer u krvi. Promrzao je, ali nema težih povreda. Nadam se da će ga danas pustiti kući da se oporavimo svi od ovog šoka – kaže Nenad Savić.

Faktor.ba